Економија - Наслови

Економија / Наслови Транспортне фирме протестном вожњом траже боље услове рада
ЧАЧАК:  Неколико десетина камиона транспортних фирми из Чачка, Краљева, Ужица и Ивањице данас је организовало протестну вожњу у намери да укажу на проблеме с којима се сусрећу у раду. 
Економија / Наслови РТБ Бор у августу извезао робу у вредности 18,6 милиона долара 
БОР: Након првих, „пробних“ количина извезених у Кину јула, до половине септембра у најмногољуднију земљу на свету отпремљено још хиљаду тона бакра из РТБ-а Бор.
Економија / Наслови На посао иде 83.069 Сремаца
Сремске локалне самоуправе већ неколико година настоје да смање број незапослених па су у својим општинским буџетима издвојиле новац да би заједно с Националном службом за запошљавање реализовале локалне акционе планове запошљавања.
Економија / Наслови „Будимо паметни”, почела је четврта технолошка револуција
Иницијатива „Дигитална Србија”, која се залаже за трансформацију Србије у дигитално друштво, покренула је националну кампању под називом „Будимо паметни”.
Економија / Наслови Неће више бити малтретирања грађана рекламама и позивима
Желите ли да се осигурате или закључите уговор с неким од оператера, да купите ово или оно – питање је које је, без сумње, чуо готово сваки грађанин Србије јер су позиви телефоном или понуде путем интернета  изузетно чести.
Економија / Наслови Руски трговински ланци уговорили увоз воћа, поврћа и меса из Србије
МОСКВА: Водећи руски трговински ланци Магнит, Дикси, Лента уговорили су нове пословне аранжмане с компанијама из Србије на Међународном сајму прехране у Москви, а највеће интересовање су показали за свеж и смрзнут програм воћа и поврћа и месне прерађевине.
Економија / Наслови Михајловић: 2021. завршетак обилазнице око Београда
ПЕКИНГ: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, рекла је данас да је потписивањем Уговора о финансирању изградње обилазнице око Београда, који је потписан у присуству председника Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, испуњен последњи услов да се изградња ове стратешки важне саобраћајнице за Србију заврши после 30 година.
Економија / Наслови Економија и право нису популарни код послодаваца ЈБ округа
У Јужнобачком округу је у августу на евиденцији Покрајинске службе за запошљавање било укупно 36.850 незапослених различитих струка и степена образовања.
Економија / Наслови Распродаје се имовине некада чувеног новосадског „Хлеба“
По други пут оглашена је продаја имовине АД „Хлеб” Нови Сад за производњу хлеба, пецива, трговину и угоститељство.
Економија / Наслови Азотара отишла у стечај
Привредни суд у Панчеву решењем је усвојио предлог Министарства привреде и отворио стечајни поступак за ХИП „Азотара” ДОО.
Економија / Наслови Словеначка просечна нето плата у јулу 1.072 евра, у Бих 449 евра
ЉУБЉАНА: Просечна нето зарада у Словенији износила је у јулу 1.071,76 евра, што је номинално за 0,2 одсто мање, а реално за 0,7 процената више него у јуну, објавио је данас словеначки Завод за статистику. 
Економија / Наслови У Дунаву упецан брод пун шверцоване нафте
Да покушаја нелегалног увоза деривата нафте има, потврђује и то што је недавно спречен покушај лажног декларисања готово 25 тона горива, због чега би државни буџет био оштећен за око два милиона динара.
Економија / Наслови Лидл обучава раднике, потписани уговори о запослењу 
ЈАГОДИНА: Немачка компанија "Лидл", која је за  октобар најавила отварање десет продајних објеката у Србији, интензивно спроводи обуку радника, који ће у њима радити.
Економија / Наслови Породични посао развија Србију
У Београду је одржан први скуп предузетника из породичних предузећа у региону у организацији Family Business Network Adria (FBN), организације која окупља представнике породичних предузећа из 65 земаља света.
Економија / Наслови Нутела убудуће иста за све
Европски парламент је великом већином од чак 464 гласа "за” изгласао извештај о различитом квалитету производа за источно и западно тржиште.
Економија / Наслови Срби уредно плаћају порез на имовину, али не утичу на његово трошење
БЕОГРАД: Грађани су углавном свесни колико је за развој општине у којој живе важно да уредно плаћају порез на имовину, али чак 76 одсто каже да не знају на шта се тај новац троши, показало је истраживање у оквиру швајцарског пројекта "Реформа пореза на имовину". 
Економија / Наслови Паушалци траже мање порезе и већу ефикасност
Развој малог и средњег бизниса код нас је тема која на пословним скуповима увек добија подршку за развој. Међутим, чим се одмакнемо од округлих столова,  онда ствари постају знатно другачије...
Економија / Наслови Брнабић: Фијат остаје у Србији, нема разлога за сумње
БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да италијанска компанија Фиат остаје у Србији и да не постоји ниједан разлог да сумњамо у то. 
Економија / Наслови Индијски инвеститор гради хотеле у Врњачкој Бањи и Београду
БЕОГРАД: Индијска компанија East West Links је започела пројекат градње хотела у Врњачкој Бањи, а планира затим да изгради и хотел у Београду, изјавио је данас председник ПКС Марко Чадеж.
Економија / Наслови Бар трипут питај, а једном продај злато и сребро
НОВИ САД: Да је злато сигурно уточиште у време кризе те да су наши стари и те како добро радили када су улагали новца у накит и дукате, могли су се уверити многи последњих година. Многе продице су биле принуђене на то да
EUR/RSD 118.3269
Најновије вести