Економија - Наслови

Економија / Наслови Мали: Странцима ће бити олакшан повраћај ПДВ-а
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали и потпредседница компаније „Диџитал Блу” Биргита Фалк потписали су Меморандум о разумевању и сарадњи на пројекту за успостављање система повраћаја ПДВ-а страним туристима и пословним људима који долазе у Србију.
Економија / Наслови Новосадски сајам: Дани енергетике и инвестиција за почетак сезоне
НОВИ САД: Нова сајамска сезона у Новом Саду почиње манифестацијом “Међународни дани енергетике и инвестиција”, која ће бити одржана 27. и 28. фебруара.
Економија / Наслови Костић, Мишковић и Драшковић (не) купују „Меркатор-С”
Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да на недавном састанку руководства „Меркатора-С” са српским добављачима у Београду, којем је присуствовао, није било речи о томе да ће нека српска фирма купити поједине компаније из састава „Агрокора”.
Економија / Наслови Србија да повећа продуктивност како би сустигла Европу
БЕОГРАД: Да би ухватила корак са развијеним економијама централне и западне Европе, Србија мора да повећа продуктивност и спроведе структурне реформе које су биле најављене, каже за Тањуг главни економиста Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сергеј Гуријев.
Економија / Наслови СТАНОВИ ИДУ КАО АЛВА Што се сазида, то се и прода
Повољни стамбени кредити, добра понуда и чињеница да је код нас мање незапослених довели су до великог интересовања за куповину станова.
Економија / Наслови Триван, делегација ЦЕБ о постројењима за пречишћавање вода
БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван састао се данас са делегацијом Развојне банке Савета Европе (ЦЕБ) коју је предводио Витомир Милес Рагуж, а разматрана је могућност финансирања програма изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Србији у складу са критеријумима ЦЕБ-а. 
Економија / Наслови ЕБРД: СРБ да побољша реформе јавног сектора
БЕОГРАД: Србија треба да побољша реформе јавног сектора, приватизацију и реструктурирање државних предузећа, јер из тих нереформисаних компанија произлазе фискални ризици, оцењује Европска банке за обнову и развој (ЕБРД) у „Извештају о транзицији 2018/19“.
Економија / Наслови Влаховић: 1.300 учесника на КБФ, императив снажнији раст
БЕОГРАД: Више од 1.300 учесника биће присутно на овогодишњем „српском Давосу“ Копаоник Бизнис форуму од 3. до 6. марта, како би се направила ретроспектива економских политика Србије у протеклој декади и указало на императив за наредни период - снажнији економски раст. 
Економија / Наслови Аутоматске касе замениће касирке
Тржиште рада мења се брзо, а савремене технологије које траже нове професије отписаће велики број занимања.
Економија / Наслови Минималац путоказ одакле и куда одлазе радници
Минимална цена рада за ову годину указује на „старе” и „нове” чланице Европске уније. По подацима Европске управе за побољшање радних и животних услова, највећу минималну плату у овој години у Европској унији имају запослени у Луксембургу – 2.071 евро. Иза њих су радници Ирске с минималцем од 1.656,20 евра.
Економија / Наслови Србија међу највећим страним инвеститорима у Црној Гори
ПОДГОРИЦА: У Црну Гору се током прошле године слило 843,1 милион евра инвестиција страних држављана, а међу земљама из којих је стигло највише инвестиција је и Србија, пишу Дневне новине.
Економија / Наслови Од игара на срећу наплаћено 7,7 милијарди динара
БЕОГРАД: Од игара на срећу држава је прошле године наплатила 7,7 милијарди динара што је непуну милијарду више од резултата оствареног у 2017. години, речено је Танјугу у Пореској управи. 
Економија / Наслови Љајић: Крајем априла потврда Србије на евроазијском тржисту
БЕОГРАД: Крајем априла Међувладин савет требало би да потврди отварање евроазијског тржишта за Србију које броји више од 180 милиона потрошача.  
Економија / Наслови Директор Железница Србије поднео оставку
Генерални директор Железница Србије Мирослав Стојчић поднео је оставку на ту функцију, сазнаје Прва ТВ.
Економија / Наслови ТУРСКИ ТОК ПОД ПРИТИСКОМ Провлачење гасовода кроз иглене уши
Колико је озбиљна ситуација око изградње „Турског тока” кроз Бугарску, Србију па даље, можда најбоље показују речи бугарског председника Бојка Борисова, када каже да он покушава да те државне интересе, мислећи на поменути гасовод, „провуче кроз иглене уши”.
Економија / Наслови Михајловић: Све спремно за ауто-пут од Прељине до Пожеге
ЛУЧАНИ: Све је спремно за почетак изградње аутопута од Прељине до Пожеге и радови би требало да почну у марту, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Производи са КиМ биће и на полицама у целој Србији
БЕОГРАД: Производи српских произвођача са Косова и Метохије од сутра ће се први пут организовано наћи на полицама маркета у централној Србији. 
Економија / Наслови Из Војводине се најбоље извози у Немачку и Румунију
Прошле године је у АП Војводини био приметан тренд раста параметара спољнотрговинске размене.
Економија / Наслови Оштећење возила од лоших путева и опасно и скупо
Лепше време олакшало је возачима кретање по путевима, али и донело нове невоље.
Економија / Наслови Извршитељи постају десна рука порезника?
Наплата пореских обавеза у Србији одвија се разнолико.
EUR/RSD 118.1396
Најновије вести