Аеродром Никола Тесла спреман за прометну сезону

БЕОГРАД: Београдски аеродром спреман је за прометну летњу сезону током које велики број путника планира да путује по први пут након више од две године, саопштио је данас аеродром "Никола Тесла".
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, arhiva)

Београдски аеродром очекује значајно повећање броја путника у наредним недељама те је, како је наведено, предузео све неопходне мере како би адекватно испратио повећање капацитета саобраћаја и олакшао неопходне процесе.

Ове сезоне путници могу да лете на више од 100 дестинација, с обзиром да су готово све линије које су биле активне пре пандемије сада обновљене, уз 16 нових дестинација и понуду чартер летова ка најпопуларнијим летњим одредиштима.

Београдски аеродром је такође објавио препоруке како да, током ове сезоне и у складу са текућим радовима на модернизацији аеродрома, путовање протекне што пријатније.

Услед текућих радова испред и унутар терминала, јасно су обележене привремене измене у токовима саобраћаја и путника, наводи аеродром као и да нови паркинг "Тесла“ на путу према Сурчину има капацитет од 800 паркинг места, бесплатан аутобуски превоз до/од терминала, а прва три сата паркирања су бесплатна. Новоизграђени део терминала са отвореним чекаоницама и покретним тракама за брже кретање путника значајно је унапредио комфор и ефикасност аеродрома уједно омогућивши раздвајање долазећих и одлазећих путника, наводи се у саопштењу.

Београдски аеродром такође каже да нова централизована зона за безбедносни преглед креирана испред пасошке контроле има 10 линија за преглед путника и пртљага и најсавременију технологију која омогућава да електрични уређаји остану у ручном пртљагу током прегледа, што убрзава процес и штеди време.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести