Атлантик група: Приход од продаје 399 милиона евра

БЕОГРАД: Атлантик група је у првих шест месеци ове године забележила приход од продаје у износу од 399,1 милиона евра, што је за 11 одсто више у односу на исти прошлогодишњи периоду, саопштила је данас та компанија.
prodaja imovine dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Како је наведено, значајна поскупљења сировина, материјала за паковање, енергената и услуга очекивано су утицала на профитабилност.

Под утицајем значајних поскупљења у укупном спектру пословних активности, добит пре камата, пореза и амортизације (ЕБИТДА) смањена је за 13,6 одсто у односу на прво полугодиште 2021. и износи 44,6 милиона евра, а нето добит смањена за 23,1 одсто и износи 22,3 милиона евра.

"Упркос сложеној економској ситуацији и у другој половини 2022. године очекујемо несметани наставак производње и

континуираног снабдевања наших купаца и потрошача, али и наставак снажних инфлаторних притисака", рекао је председник Управе Атлантик групе Емил Тедески.

На крају првог полугодишта Атлантик група је, у оквиру процеса дезинвестирања мањих и non-core делатности, с компанијом Вик Про Универзал д.о.о. потписала купопродајни уговор за продају производне локације Паланачки кисељак у Смедеревској Паланци.

Како је наведено, стратешки купац има дугогодишње искуство у сегменту вода и безалкохолних пића, као и амбицију дугорочно да развија Паланачки кисељак и његове запослене.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести