Дробњак: Сурчински део обилазнице до краја године, до маја и Бубањ Поток

БЕОГРАД: Део обилазнице око Београда код Сурчина биће завршен до краја године уколико временске прилике то дозволе, рекао је данас директор Путева Србије Зоран Дробњак.
zoran drobnjak YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је за ТВ Пинк навео да је то деоница од осам километара са шест трака која ће значити у повезивању на облизаницу, а растеретиће и аутопут који пролази кроз Београд.

Завршетак целе обилазнице, односно последње деонице од Стражевице до Бубањ Потока Дробњак је најавио до краја маја следеће године.

Рекао је да Путеви Србије граде деоницу Моравског коридора од Паковраће до Пожеге где је најкомплекснија изградња на траси од осам километара између два тунела кроз кањон где је 12 мостова и по три надвожњака и потпорна зида.

Истакао је и да се ради 50 километара рехабилитације аутопута од Алексинца до Појата што ће, како је најавио, бити завршено до нове године.

Дробњак је истакао да су Путеви Србије спремни за зимску службу коју обављају на 14.900 километара пута, и подсетио да по извршењу својих приоритета зими помогну и локалним самоуправама које имају проблема са падавинама као што су Тутин, Ивањица, Сјеница и Нови Пазар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести