Едека, због цене, одустаје од продаје Кока-Коле

БЕРЛИН: Немачки ланац супермаркета "Едека" одустаје од продаје производа Кока-Коле, након што је та компанија повећала цене.
едека
Фото: Youtube Printscreen

Немачка пунионица Кока-Коле повецћала је цене уз образложење да су већи трошкови енергије, а "Едека" је поручио да не прихвата поскупљење и да више неће куповати пића те компаније.

Ускоро би, због тога, из рафова ланца "Едека" могли да нестану Кока-Кола, Фанта, Спрајт.

Пунионица Кока-Коле у Немачкој најавила је у јулу да ће од септембра повећати цене свих својих производа и то у вишем једноцифреном постотку.

"Намирнице не смеју постати луксузна роба", поручио је шеф "Едека" Маркус Моса, на шта је Кока-Кола саопштила да неће више снабдевати тај ланац.

Ово није први пут да се "Едека" сукобила са једним произвођачем робе коју продаје.

Тренутно се "Едека" спори са америчким концерном "Монделез“ у вези цена, преноси "Ханделсблат", јер је чоколада "Милка" у појединим земљама понуђена по много повољнијој цени.

Дуже од годину дана "Едека" у својим продавницма нема ни сокове „Граници“ или „Хохес Ц“, пошто се спори са произвођачем.

У спору са "Пепсицо" је "Едека" целу палету производа америчког концерна уклонила из свог асортимана, укључујући Пепси, и то све до пролећа, када је постигнут договор о даљој сарадњи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести