ЕПС демантује ДС: Багер за коп Радљево плаћамо 35 млн евра

БЕОГРАД: Електропривреда Србије саопштила је да је ЕПС уговорио набавку багера за коп Радљево по цени од 35 милиона евра, а не као што тврди Демократска странка за 38 милиона евра.
eps
Фото: Tanjug

ЕПС је истакао да је набавка роторног багера за коп Радљево са монтажом уговорена по цени од 35.489.827 евра у отвореном поступку јавне набавке.

Подаци из тендерског процеса су јавни и сви заинтересовани могу да их провере на порталу јавних набавки.

Током поступка набавке испоштоване су све процедуре, а очигледно је да се изворима ДС причинило додатних три милиона евра, навели су из ЕПС-а.

На тендер су 1. јула 2021. достављене две понуде и уговор је додељен првопласираном конзорцијуму који чине Енерготехника - Јужна Бачка, реномирана немачка компанија Тисенкруп (Thyssenkrupp Industrial Solutions A.G), као и домаће фирме АТБ ФОД Бор, Фабрика железничких возила Желвоз, Предузеће Еуро - Метал Уб, Феромонт инжењеринг Београд, Гоша монтажа, Лого центар Врбас, ДОО ИТ инжењеринг Београд, Електромонтажа Краљево, Ватроспрем иновације Београд и БПП Груп Београда.

Друга понуда од пољске компаније износила је 45 милиона евра и одбијена је као неисправна, јер је била већа од процењене вредности набавке, наведено је у саопштењу ЕПС-а.

Демократска странка саопштила је раније данас да роторни багер који се набавља кошта око 30 милиона евра и да са монтажом цео посао не може да кошта више од 35 милиона евра, али да је ЕПС, према речима радника, већ договорио овај посао у износу од чак 38 милиона евра.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести