Уклањањају се старе шине за реконструкцију пруге Суботица-Хоргош

БЕОГРАД: У железничкој станици Хоргош почело је уклањање старих шина и прагова, у оквиру припремних радова и уређења градилишта за почетак реконструкције и изградње пруге Суботица - Хоргош - државна граница са Мађарском, саопштила је данас "Инфраструктура железнице Србије".
pruga zeleznica železnica pix
Фото: Pixabay.com

Након што овај посао буде завршен у Хоргошу, припремни радови и уређење градилишта ће се ускоро наставити ка Бачким Виноградима. Почетак извођења радова на реконструкцији и изградњи пруге Суботица - Хоргош - државна граница са Мађарском очекује се ускоро, истиче се у саопштењу.

Реконструкцијом и модернизацијом ове пруге предвиђено је да она буде оспособљена за брзине од 120 км/сат, осовинско оптерећење од 22,5 тона по осовини и електрифицирана.

Извођачи радова су конзорцијум "Карин Комерц МД" из Ветерника и "РЖД Интернешнл", а уговор о реализацији овог пројекта са њима су 12. јуна потписали Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и "Инфраструктура железнице Србије".

Вредност посла је око 86,7 милиона евра, а предвиђено је да буде завршен за 14 месеци од дана увођења у посао.

Уговор предвиђа реконструкцију пруге дужине 26,63 км за брзине до 120 км/сат, као и обнову станичних зграда у станицама Палић, Бачки Виногради и Хоргош, стајалишта Јавно Складиште и Хајдуково, али и реконструкција 13 путних прелаза у нивоу и 2 потходника у Палићу и Хоргошу.

Пруга Суботица - Хоргош ће се у станици Суботица прикључивати на брзу пругу Београд - Будимпешта и током изградње, и на српској, и на мађарској територији, представљаће алтернативни правац за одвијање саобраћаја возова, посебно теретних.

Пројекат модернизације пруге Суботица - Хоргош проглашен је за Пројекат од посебног значаја за Републику Србију јуна прошле године.

Пруга Суботица - Хоргош - граница са Мађарском је неелектрифицирана, регионална и прекогранична пруга, која повезује регионалне центре на територији Србије и Мађарске. Пруга се из Суботице и Хоргоша преко државне границе, наставља на мађарској територији у дужини од 12,6 км до Сегедина. Изграђена је 1885. године, као део тада изузетно значајне железничке магистрале Баја - Суботица - Сегедин.

Иначе, на прузи Суботица - Хоргош - граница са Мађарском, железнички саобраћај се не одвија од 2014. године, због тадашње ситуације са мигрантима када је Мађарска затворила мање граничне прелазе и све усмерила на Келебију, што је за последицу имало потпуно смањење, а затим и укидање путничког и теретног саобраћаја, додаје се у саопштењу "Инфраструктуре железница Србије".

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести