Колико новца грађани добијају од државе до краја године?

БЕОГРАД: У оквиру трећег пакета мера за помоћ грађанима уз додатних 20 евра који ће, како је најављено, бити исплаћени у децембру, пензионери ће ове године добити укупно 130 евра, сви пунолетни грађани 80 евра, а незапослени 140 евра.
Isplata/Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

С обзиром да је исплата првих 30 евра завршена у мају, до краја године највише новца добиће пензионери по 100 евра, а остали пунолетни грађани по 50 евра.

У септембру ће на рачуне око 1,7 милиона пензионера најпре бити исплаћена једнократна помоћ од 50 евра, а затим у новембру других 30 евра, као и свим пунолетним грађанима који су се пријавили за ту помоћ.

Овог викенда председник Србије Александар Вучић најавио је да ће држава, због суфицита у буџету од више од 200 милиона евра који се очекује у јулу, бити у могућности да исплати још по 20 евра свим грађанима.

Вучић је казао да ће за тих 20 евра бити додатне пријаве.

Сви грађани са Косова и Метохије, укључујући и децу, добили су у мају по 100 евра, а незапосленима је било исплаћено по 200 евра

У јуну су и незапослени у осталом делу Србије добили помоћ од 60 евра.

Подсетимо да су, поред ове врсте помоћи, сви грађани који су се вакцинисали макар једном дозом до 31. маја добили једнократну помоћ од по 3.000 динара.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести