Међународна конференција синдиката о социјалном дијалогу

У Београду је данас почела тродневна Међународна конференција "Јачање социјалног дијалога и социјалних партнера - допринос напретку" у организацији Савеза самосталних синдиката Србије (С С С С) и Европског синдикалног института (ЕТУИ).
Savez samostalnih sindikata srbije
Фото: Tanjug

На том скупу поред представника репрезентативних синдикалних централа из Србије и синдиката из ЕУ, учествује и генерални секретар Европске конфедерације синдиката (ЕКС) Лука Висентини, председник Европског економског и социјалног савета Јоргос Дасис, као и председник ЕТУИ Филип Поше и представници Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Уније послодаваца Србије и Привредне коморе Србије. 

У саопштењу С С С С се додаје да присуство тих званица потврђује важност скупа и подсећа се да ЕКС обједињује више од 60 милиона радника у свим европским земљама и представља главног преговарача са послодавачким удружењима и владама на нивоу Европске уније. 

"Последњих неколико година, ЕКС је избила у први план залагањем за алтернативну економску политику која би се дистанцирала од мера стезања каиша, а заслугом ЕКС-а, недавно је у Риму потписана и декларација о будућности ЕУ, у којој су најзначајније место заузела социјална питања и нужност да се европским радницима повећају зараде. У функцији тога је и недавно започета двогодишња кампања ЕКС-а за повећање зарада свим запосленима у Европи и у тој акцији учествује и С С С С", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести