Михајловић похвалила радове на Е-763 Сурчин-Обреновац

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи новог ауто-пута Е-763 од Сурчина до Обреновца на Коридору 11 и оценила да је ово још једно градилиште које може да буде пример како треба да се гради у Србији.
Zorana Mihajlovic
Фото: Tanjug

“Сваког дана на овом градилишту ангажовано је више од 200 радника, све машине су у погону. Ако овако наставе, а нема разлога да тако не буде, до краја 2019. имаћемо и нови мост дуг 1.500 метара и нови ауто-пут дуг 17,5 километара који ће повезати наше најзначајније саобраћајнице Коридор 10 и Коридор 11", рекла је Михајловић, саопштило је ресорно министарство.

На овој деоници ради кинеска компанија ЧЧ, која тренутно гради нови мост преко Колубаре и Саве који ће повезати Сурчин и Обреновац. Директор овог пројекта Жао Ченгли у име компаније ЧЧ обавестио је потпредседницу Владе да радови на овој деоници иду по утврђеној динамици и да нема кашњења.

Заједно са Михајловић на овом градилишту била је и екипа немачког јавног ТВ сервиса ЗДФ, која ради репортажу о кинеским инвестицијама у Србији, њиховом значају за нашу земљу, али и о сумњама које ЕУ има према инвестицијама из Кине, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести