НИС завршио радове у панчевачкој рафинерији - уложено 800 милиона

ПАНЧЕВО: У Рафинерији нафте у Панчеву успешно је завршен пројекат модернизације у оквиру кога су изведени радови на чишћењу, ревизији и санацији опреме као и инвестициони појекти на већини процесних постројења, саопштила је данас Нафтна индустрија Србије (НИС).
s
Фото: Youtube Printscreen

Укупна вредност радова изведених током обуставе рада на најважнијим постројењима која је започета 28. фебруара износи 800 милиона динара.

"Сви пројекти - како инвестиција тако и пројекти инвестиционог одржавања - изведени су у складу са строгим еколошким стандардима", наводи НИС и додаје да су били испоштовани највиши стандарди у области безбедности и здравља на раду.

Кључне активности обављене су на постројењу "Клаус", док су значајни инвестициони радови реализовани и на постројењу за производњу бензинских компоненти и гасова (ФЧ комплекс), као и на постројењу Атмосферске дестилације.

Наводи се да је реализован и низ раније усаглашених техничко-технолошких измена у циљу повећања енергетске ефикасности рафинерије и побољшања рада прерађивачког комплекса током лета.

Директор Блока Прераде у НИС-у Владимир Гагић изјавио је да су изведени пројекти од изузетног значаја за рад рафинерије, јер омогућавају повећање производне поузданости, унапређење процеса производње и структуре рафинеријских производа.

"Додатним улагањима постижемо већу конкурентност наших прерађивачких капацитета и доприносимо унапређењу заштите животне средине, што представља један од приоритета у пословању НИС-а", изјавио је он.

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести