Објављена листа највећих дужника, Мера инвест дугује милијарду

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је листу 100 највећих дужника, а на врху листе је предузеће Мера инвест из Београда које дугује 1,084 милијарди динара у власништву Марка Мишковића.
bogatasi porez
Фото: pixabay.com

На другом месту налази се "Магма пром" из Шапца које дугује држави 990 милиона динара, треће место заузима "Дунав група агрегати" са 787 милиона динара, затим "Термол" из Београда са 772 милиона, а на петом месту је "Продексим" из главног града - 726 милиона.

Међу првих десет највећих дужника је и компанија Зекстра група.

Пореска управа објавила је и списак правних лица (394) дужника у стечају, као и оних којима је одузет ПИБ.

Највећи дужник међу правним лицима којима је привремено одузет ПИБ је Еполон ИБР из Петроварадина који дугује 981 милион динара, други је Слобекс оил из Буштрања са дугом од 946 милиона динара, а следи Хаџи инвест из Београда са 902 милиона дуга држави.

На четвртом месту дужника правних лица којима је привремно одузет ПИБ је Србија-турист из Нишке Бање који дугује 655 милиона динара, а пети је Привредно друштво за издаваштво, трговину, туризам, саобраћај и услуге АМС С Пословни систем из Београда са 612 милиона динара.

На овом списку је 406 правних лица, а према подацима на дан 30. новембар.

На листи највећих дужника у стечају којих на листи има укупно 801, највећи дуг има Беобанка из Београда са дугом од 33,1 милијарду динара, Инвест банка из Београда, 24, 8 милијарди, Астра банка са 20,6 милијарди, Београдска банка 17, 8 милијарди, док је на петом месту акционарско друштво за промет путничких аутомобила и резервних делова Застава аутомобили са 7,6 милијарди динара.

Најзадуженији предузетник, међу 2.423, је грађевинска радња СЊМ из Лапова која дугује 121 милион динара за порез.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести