Одобрено преузимање целог власништва над Гранд продукцијом

БЕОГРАД: Комисија за заштиту конкуренције (КЗК) одобрила је концентрацију на тржишту која настаје стицањем потпуне контроле београдске Гренд Слем Групе над Гранд продукцијом, наводи се у решењу објављеном на интернет страници те комисије.
dokumenti papiri pixabay
Фото: pixabay.com

Гренд Слем Група је под крајњом контролом фондова које саветује БЦ Партнерт ЛЛП, што је међународни приватни инвестициони фонд са седиштем у Лондону.

Гренд Слем Група је део уже групе која пружа телекомуникационе и медијске услуге у неколико земаља региона - Јунајтед Групе.

Гранд продукција основана је 1998. године, претежна делатност је снимање и издавање звучних записа и музике, као и производња и емитовање телевизијских програма Гранд и Гранд 2.

Јунајтед медија до сада је имала власништво над 51 посто удела у Гранд продукцији, док је Пертула Холдингс Лимитид са Кипра власник 25 процената а Александар Поповић имао удео од 24 посто.

Комисија је одобрила да Пертула и Поповић продају своје уделе и буде успостављена јединствена контрола над Гранд продукцијом.

Они су оценили да ова трансакција неће имати ефекта на конкуренцију у Србији јер Гренд Слем и до сада поседује контролу над Грандом.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести