По Војводини на добош због хипотеке отишле 202 куће са окућницом

На порталу „Добош“ тренутно је оглашена продаја 202 куће с окућницом на подручју Војводине, које продају банке јер власници нису измиривали рате за кредите.
д
Фото: Dnevnik.rs

Те некретнине најчешће се продају према Закону о извршењу и обезбеђењу, чија регулатива каже да се вредност некретнине утврђује у висини тржишне цене на дан процене, али да на првој јавној продаји (аукцији) може бити умањена трећину и коштати 70 одсто процењене вредности, док на другој продаји може бити упола јефтинија од процењене вредности. Зато ко нема кров над главом или има новца да улаже у некрентине нема бољу прилику да се обезбеди за мало пара.

Највише има некрентина у градовима па је тако север Бачке, Суботица, на првом месту по броју кућа оглашених за продају с укупно 25 некретнина.

2,3 милиона динара тржишна вредност, а продајна 10.000 евра

Следи га седиште Покрајине Нови Сад, на чијем подручју су банке огласиле продају 16 кућа, па град Панчево, где је на листи за продају 13 породичних кућа и напослетку градови Сомбор и Вршац, где таквих некретнина има по девет.

У општинама Апатин, Бачка Топола, Бечеј, Кикинда и Врбас има по седам кућа које се могу пазарити, док на подручјима Бачког Петровца, Малог Иђоша, Опова, Сечња и Сремских Карловаца тренутно на „Добошу” нема кућа за продају. У осталим војвођанским општинама има оглашених некрентина, али по неколико. 

25 кућа са окућницом се продаје у Суботици

За свега 10.000 евра може се пазарити кућа површине 117 квадрата у Апатину, која се, иначе, продаје други пут. Тржишна вредност те некретнине је процењена на више од 2,3 милиона динара, па ето прилике за трговање, поготово што се у последње време о Апатину све чешће прича као о новој туристичкој дестинацији у туристичкој привреди Србије, због близине Дунава и Специјалног резеревата природе „Горње Подунавље”.

У истој општини у Свилојеву продаје се за 15.000 евра кућа од 332 квадрата с великом окућницом, односно уз кућу се наслања њива већа од три ара и виноград површине 1.320 квадрата.

У Бечеју, банка такође продаје велики посед – два породична објекта на једној парцели, од којих већи има 230 квадрата, а други непуних 40. Уз та два објекта за становање су и три помоћне зграде од десет до 132 квадрата. Вредност те некретнине није објављена на „Добошу” већ остављен контакт-телефон.


Добро за викендаше

Међу породичним кућама има и оних где се може боравити током викенда и годишњих одмора и уз одмор бавити се и воћарством и виноградарством. У Јаску, у иришкој општини, уз викенд-кућу од 64 квадрата продаје се и воћњак површине 142 квадрата. Колико кошта посед није наведено, али је написан контакт-телефон повериоца. Исто у Иригу, али у КО Крсташице, оглашена је по други пут викенд-кућа од 33 квадрата уз коју је њива од 10,7 ари, која кошта 10.000 евра.


На подручју општине Ада банке продају две куће, од којих је једна баш у вароши, а друга у Молу, који је с Адом готово повезан. У Ади кућа површине 115 квадрата и помоћна зграда од 44 квадрата коштају 14.450 евра, док је кућа у Молу с окућницом од 1,3 ара процењена на 16.000 евра.

Већ дуже продаје се кућа у Товаришеву, у општини Бачка Паланка површине 67 квадрата. О цени некрентине на „Добошу“ нема података већ је остављен контакт-телефон и наведено да је прва продаја била заказана почетком марта ове године.

Дуго се продаје и кућа у Бачу површине 118 квадрата с помоћним објектом. Некретнина је, како се може видети на „Добошу“, на продаји од прошле године. Није наведено колико кошта већ се потенцијални купци упућују на повериоца.

З. Делић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести