Погачар: Фриленсери у уторак на састанку у Влади Србије

БЕОГРАД: Представници Удружења радника на интернету позвани су на састанак у Влади Србије у уторак у вези са решавањем питања наплате пореза за фриленсере, кажу за Танјуг у том удружењу.
miran pogacar, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Миран Погачар из Удружења сматра да је најновији предлог Владе Србије "суптилан позив на преговоре", а да се не разликује много од претходног који им је био понуђен.

"Најбитније је да се преговори настављају, али чини ми се да се нисмо много помакли", рекао је Погачар.

Изразио је очекивање да ће преговарачки тим Удружења сутра на састанку са представницима Владе доћи до решења које би подразумевало отпис потраживања у претходних пет година, јер је, каже, одговорност за насталу ситуацију у највећој могућој мери на држави.

Како је раније данас речено за Танјуг у Министарству финансија, Влада ће представити сутра фриленсерима нову понуду на основу које ће око 80 одсто њих бити ослобођено плаћања пореза и доприноса који нису регулисали у претходних пет година.

Такође, нови предлог предвиђа и да држава преосталим фриленсерима отпише све камате и да понуди репрограм у трајању од 10 година.

Пореска управа је у октобру прошле године позвала раднике на интернету да сами обрачунају своја дуговања током претходних пет година уколико нису редовно измиривали своје законске обавезе према држави, због чега су фриленсери негодовали у више наврата у претходном периоду.

До сада су се представници фриленсера неколико пута састали са представницима Владе и Пореске управе.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести