Покрајина даје за рекултивацију напуштених копова 46 милиона

НОВИ САД: Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас 13 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање рекултивације напуштених копова без титулара, укупне вредности преко 46 милиона динара.
Grbic urucuje sredstva
Фото: Покрајинска влада

"Бесповратна подстицајна средства додељена су локалним самоуправама и месним заједницама на основу десетак критеријума, који су, између осталог, уважавали удаљеност копа од урбаног дела града, вредност пројекта, да ли је коп уписан у катастар напуштених копова, врсту рекултивације, развијеност општине", рекао је Грбић.

Покрајински секретар је навео да је појединачна вредност додељених уговора око три и по милиона динара, те да ће та средства бити потрошена за пошумљавање, изградњу дечјих игралишта и друге намене које су у одобреним пројектима дефинисане.

Средстава за рекултивацију напуштених копова, како је наведено, додељена су Граду Зрењанину, општинама Нови Кнежевац, Нови Бечеј, Чока, Жабаљ, Сечањ, Житиште и Врбас, као и месним заједницама Мокрин, Башаид, Кумане, Бачко Петрово Село и Доњи Товарник.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести