Помоћ радницима у туризму и угоститељству, самосталним уметницима..

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је измену Уредбе којом се туристичким водичима и туристичким пратиоцима додељује помоћ у износу од две минималне зараде (за сваки месец у висини од 30.900 динара по сваком туристичком водичу и туристичком пратиоцу) уплатом на динарски текући рачун код пословних банака.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Те две минималне зараде биће исплаћене у јулу и августу.

Помоћ у истом износу од две минималне зараде добиће и запослени у угоститељству и туризму. Средства се додељују по сваком запосленом за кога је привредни субјекат исплатио зараду за месец децембар 2020. године и поднео одговарајућу пореску пријаву.

Грађанима који самостално обављају уметничку или другу делатност у култури, а који су најрањивија категорија у суловима оандемије, Влада Србије доделила је бесповратну помоћ од 230 милиона динара, за више од 3.100 самосталних уметника. Самостални уметници чији статус је утврдило репрезентативно удружење у култури добиће помоћ у виду од две минималне зараде, које ће бити исплаћене у јулу и августу.

Помоћ од 60 евра у динарској противвредности биће исплаћена свим држављанима Србије који се налазе у евиденцији Националне службе за запошљавање на данашњи дан. Национална служба за запошљавање, пре почетка исплате, сачиниће извод из службене евиденције лица која имају право на помоћ и доставити га Банци Поштанска штедионица а.д. Београд.

Исплата новчане помоћи обављаће се без пријаве лица, почев од 1. јуна ове године. Новац ће бити уплаћен на посебне наменске рачуне.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести