Рекордни резултати Ер Србије у октобру

БЕОГРАД: Са више од 250.000 путника превезених током октобра Ер Србија дуплирала је прошлогодишњи резултат, саопштено је данас из националне авио-компаније.
er srbija avion
Фото: Youtube Printscreen

Путници су превезени у редовном и чартер саобраћају са преко 2.815 летова и тако је готово достигнут резултат из рекордне 2019. када је било 2.907 летова током октобра.

На чартер-летовима је забележено повећање броја путника за 97,6 одсто у односу на октобар 2019. године.

"Од почетка године, преко матичног аеродрома у Београду и ваздушних лука у Нишу и Краљеву, српска национална авио-компанија превезла је више од 2.300.000 путника", наводи Ер Србија.

Директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић рекао је да та компанија тежи да путницима пружи услугу због које ће увек бити на првом месту при избору авио-компаније са којом ће летети.

"Резултати које остварујемо током 2022. године показују да путници воле да лете са нама. У првих десет месеци превезли смо преко два милиона путника, што је скоро милион путника више у односу на исти период прошле године", изјавио је он.

Рупић је најавио да ће зимска сезона бити искористићена за оснажење флоте и покретање летова до нових дестинација.

У зимској сезони, која је почела крајем октобра, Ер Србија ће 9. децембра почети да лети у Кину, а планирају се и нове дестинације.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести