У Дубаију договорено: Извозимо робе за више од 2 милиона евра

БЕОГРАД: Компаније из Србије које су своју понуду представиле на Међународном сајму прехрамбених производа "Gulfood" у Дубаију, договориле су извозне послове вредне више од два милиона евра, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).
hrana, dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Представници српских фирми одржали су преко 430 билатералних разговора и састанака са потенцијалним партнерима из УАЕ, других земаља Блиског истока и осталих држава заинтересованих за увоз хране из Србије.

Национални штанд Србије био је веома посећен, а највеће интересовање за увоз хране из Србије показали су потенцијални партнери из Дубаија, Омана, Катара, Русије, Канаде, Најробија, Индије, Египта, Саудијске Арабије, Бахреина, Кине, Јужне Кореје. 

ПКС и Развојна агенција Србије су од 18. до 22. фебруара ове године први пут организовале наступ десет домаћих компанија на том сајму, који је један од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије у УАЕ и у том региону.

У једној од главих хала Траде Центре Arena & Sheikh Saeed Halls, своју понуду представили су: Yumis - Ниш, Jaffa - Црвенка, Бахус - Параћин, Агранела - Ваљево, Агропартнер - Лучани, ITN Group и Master Fruits - Београд, ПИК Бечеј - Бечеј, Баскет Здравија Храна Made By Hand - Голубинци.

Осим излагача, ПКС је организовала посету сајму и за шест домаћих компанија: Фруеко, Сенса, МЛ Фруит Фарм, Златиборац, Житопрерада и Фриком.

Привредници из Србије посетили су Привредну комору Дубаија и упознали се са условима пословања у том емирату, посебно у области сектора хране и пића.

Такође, одржали су и билатералне састанке са водећим дистрибутерима и малопродајним ланцима у УАЕ, као што су LuLu, Choithrams, Al Maya.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести