Више од 150 компанија произвођача аутоделова у Новом Саду

БЕОГРАД: Представници више од 150 компанија из земље и Европе које се баве производњом делова за аутомобиле окупиће се у Новом Саду 17. и 18. априла на конференцији "SEE Automotive Connect&Supply".
seeautomotive.com/sr/
Фото: seeautomotive.com/sr/

Највећа конференција добављача и произвођача аутоделова у југоисточној Европи биће место дводневних панела и представљања најсавременијих достигнућа ове индустрије, а своје учешће су потрврдили представници компаније БМВ, КИА Моторс, Мицубиши, као и спрске фабрике аутомобила Фијат Крајслер Аутомобили. 

"Ово јер сигурно највећи догађај овог типа у региону југоисточне Европе ове године, очекујемо долазак око 250 учесника из 150 компанија", каже Игор Вијатов из Аутомобилскох кластера Србије и наводи да ће гости бити из Италије, Словеније, Хрватске, Румуније, Бугарске, Турске...

У аутоиндустрији Србије, према подацима из 2016. године, ради 43.560 људи што је за око 20.000 више него што је било пре 10 година, а промет ове индустрије претпрошле године износио је око три милијарде евра.

Представници најзначајнијих светских аутомобилских компанија и пратећих индустрија присутних у овом региону, попут ФИАТ, БМВ, КИА Моторс, Бош, Новарес Груп, Мекафор Продактс, Одело Словенија, Грамер, Ман Хумел, ФЕКТО и Мицубиши Електрик, учествоваће и на Б2Б састанцима у оквиру Конференције. 

Из Немачке организација за међународну сарадњу ГИЗ, кажу да је конференција шанса малим и средњим предузећима из Србије да се укључе у ланац међународних добављача и остваре директне контакте са представницима светских аутомобилских гиганата.

"За наша мала и средња предузећа, која покушавају да се укључе у ланце добављача, ово је веома битан догађа јер могу да сазнају који су то светски трендови, поготово у времену када говоримо о дигитализацији и значају иновација", каже Томислав Кнежевић из ГИЗ-а.

Другог дана конференције, на програму је панел о дигитализацији, електричним аутомобилима и аутоматизацији, на коме ће учествовати представници бројних компанија, Града Новог Сада и Новосадског универзитета...

Конференцију организује Аутомобилски кластер Србије уз подршку Развојне агенције Србије и Немачке организације за међународону сарадњу ГИЗ, у оквиру Немачко-српске развојне сарадње. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести