За запошљавање 42 милиона динара из покрајинског буџета

Покрајинска влада донела је данас Покрајински акциони план запошљавања у АП Војводини за 2021. годину, у коме су као приоритети политике запошљавања истакнути – отварање нових радних места, улагање у људске ресурсе и подстицање социјалне инклузије на тржишту рада. За реализацију мера активне политике запошљавања обезбеђена су 42 милиона динара из покрајинског буџета.
pokrajinska vlada, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

Покрајински акциони план запошљавања основни је инструмент спровођења активне политике запошљавања на територији АП Војводине. Планом се дефинишу циљеви и приоритети политике запошљавања и утврђују мере које ће бити реализоване, чиме би се омогућило одрживо повећање запослености на територији АП Војводине. Овај документ је сачињен у складу са правцима и циљевима Стратегије запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године.

На данашњој седници донет је и закључак да се покрене поступак преноса права јавне својине Републике Србије на АП Војводину над објектом ТВ торањ „Иришки венац“ у Сремској Каменици.

У закључку се наводи да је ТВ торањ „Иришки венац” претрпео оштећења током бомбардовања 1999. године, те да је неопходна санација, јер је његов значај вишеструк, како у архитектонском смислу, тако и због развоја туристичке понуде Фрушке горе и тог дела Срема. За израду пројектно-техничке документације за реконструкцију ТВ предајника „Иришки венац” и изградњу пратећих садржаја у непосредној близини тог објекта, предвиђена су средства у износу од 11 милиона динара.

EUR/RSD 117.5736
Најновије вести