Заједнички пројекти компанија из Србије и Албаније

ТИРАНА: Крагујевачка компанија "Милановић инжењеринг" и албанска "Делиа група", уз подршку Привредне коморе Србије, потписале су данас у Тирани Уговор о партнерству и заједничком наступу на пројектима изградње водоводних система и постројења за прераду отпадних вода и воде за пиће у Албанији.
Sa sastanka u Tirani
Фото: Tanjug

"Данас смо направили један од конкретних корака – потписивање уговора о партнерству између крагујевачке компаније ''Милановић инжењерингж и албанске ''Делиа групеж о заједничком наступу на пројектима изградње водоводних система и постројења за прераду отпадних вода и воде за пиће на тржишту Албаније и на трећим тржиштима“, указао је Марко Чадеж, председник ПКС.

Чадеж је, како је саопштено из ПКС, оценио да је динамика економске сарадње Србије и Албаније повећана, о чему сведоче пословни форуми, сајмови и сусрети привредника, као и раст робне размене од 10 одсто у 2016. у односу на претходну годину. Додао је да очекује наставак позитивног тренда и у овој години.

Председник ПКС је подсетио на партнерство компанија из Албаније и Србије у сектору млекарске индустрије и трговинских ланаца у области козметичких производа, као и на успешан наступ Србије на сајму у Тирани.

Перспективни сектори за унапређење сарадње две земље су инфраструктура, трговина, производња млека, млечних производа и сирева, туризам и пројекти у области машиноградње, електромашиноградње и енергетике.

Чадеж је истакао значај регионалне сарадње, економског оснаживања региона као целине и формирања јединственог тржишта, на шта су усмерене и активности Коморског инвестиционог форума. 

Регион као целина, како је оценио, биће привлачнији страним инвеститорима. Председник ПКС је рекао да су и стране, рецимо немачке компаније које већ послују у Србији, заинтересоване да прошире пословање у Албанији и направе синергију та два тржишта.

Власник “Милановић инжењеринга”, Братислав Милановић потписао је уговор са Делиа групом у Трговинско индустријској комори Албанија – Србија у Тирани.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести