Ласт минит понуда преполови цену брчкања на мору

Сезона годишњих одмора је у пуном јеку, а колико ће се новца потрошити за одлазак на летовање и уплату аранжмана преко многобројних туристичких агенција, осим од избора дестинације и смештаја, зависи и од тога колико је новца на располагању.
letovanje
Фото: Dnevnik.rs

Неко одлуку о томе где ће провести годишњи одмор донесе неколико месеци пре него што се упути на дестинацију, али је много оних који се на путовање одлучују у последњем тренутку. 

Разлога за то је најмање два – многи то чине зато што чекају да туристичке агенције понуде такозвану ласт минит понуду, односно понуду у последњем тренутку, када је цена аранжмана далеко повољнија од оне која је важила до тада. На тај корак одлучују се и они који нису знали тачан термин одласка на годишњи одмор па нису били у прилици да унапред уплате аранжман. 

50 одсто понекад јефтинији арнжмани

Избором понуде у последњем тренутку, без обзира на то да ли је намеран или изазван, може се значајно уштедети, али је истовремено готово сигурно да је могућнсот избора дестинација мала јер се на такав начин продаје аранжмана туристичке агенције одлучују или кад је преостало аранжмана или када за неко путовање нема довољно заинтересованих путника. Било како било, приликом уплате у последњем тренутку, кажу у туристичким агенцијама, може се проћи повољније и до 50 одсто. Будући да се понуда одобрава у последњем тренутку, практично непосредно пре путовања, висина попуста зависи пре свега од тога колико је дана остало до поласка. Тако се ласт минит понуда углавном одобрава десетак дана пред наредну смену и попусти се крећу од око десет па до 30 одсто, док се два или три дана пред полазак пењу и до 50 одсто. Тако се, уз ласт минит понуду, може уштедети педесетак па и знатно више евра, што свакако није мало.

229 евра била цена па пала на 99

Готово све туристичке агенције на интернету имају целокупну понуду аранжмана за летовање, укључујући и ласт минит, па се изабрани аранжман може резрвисати из фотеље, али се потом мора пожурити у агенцију да би се путовање на време платило. Наиме, понуда, ма колико да је добра, заправо значи свега неколико аранжмана па је брзина резервације и плаћања пресудна.

Ових дана су они који су у последњем тренутну одлучили да отпутују на море у Грчку, уз ласт минит понуду у својим новчаницима оставили новац који ће потрошити за нешто друго. Наравно, цене аранжмана у ласт минит понуди зависе од врсте смештаја и превоза, као и броја ноћења, па је, рецимо, за десет ноћења на Лефкади у двокреветној соби и аутобуски превоз било потребно 209 евра по особи, док је у трокреветној соби цена била 169. Цена аранжмана који укључује аутобуски превоз и десет ноћења у Паралији у двокреветној соби била је 139 евра по особи, у трокреветној соби 119, четворокреветној соби / студију 89, а за студио/апартман за пет или шест особа 79 евра по особи. За летовање у Неи Порију уплатом у последњем тренутку могло се уштедети 60 евра по особи јер је, рецимо, аранжман који укључује аутобуски превоз и десет ноћења у двокреветној соби коштао 259 евра, а уз ласт минит понуду, цена је склизнула на 199 евра.


Аранжман 100 евра повољнији

Понуда у последњем тренутку има и за одлазак у Шпанију, иако до поласка на путовање има још доста времена. Цена аранжмана за путовање аутобусом, које и укључује летовање у Љорет де Мару и траје 14 дана, почетком августа, сада је 15 одсто повољније и уместо 470 евра кошта 399, док је два дана краће путовање у Љорет де Мар и полазак крајем августа, сада јефтиније чак 100 евра јер уместо 389 кошта 289.


Понуда у последњем тренутку непрестано се ажурира, неки аранжмни се продају, неки нови уводе, па се слободно може рећи да је ових дана ласт минит понуда добра. Тако је, рецимо, за десет ноћења на Закинтосу, ол инклузив услугу и полазак аутобусом крајем следеће недеље, цена 399 евра уместо 479, за летовање на Крфу и полазак почетком следеће недеље, уз аутобуски превоз, девет ноћења и смештај у трокреветном студију у вилама, може наћи аранжман за 99 евра уместо донедавних 229 евра, а на том острву за поласке крајем јула, али и у августу, важи ласт минит понуда па је за девет ноћења у двокреветној  соби и аутобуски превоз сада потребно 149 евра, уместо 219 евра.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести