Самосталцима пензије од 2. децембра, стиже повишица од девет одсто

БЕОГРАД: Према календару исплата новембарских пензија који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), пензије за овај месец први ће добити корисници из категорије самосталних делатности, којима ће примања почети да пристижу од 2. децембра.
novac
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Са новембарским чеком стићи ће и најављена повишица од девет одсто, па ће просечна пензија у Србији износити 33.760 динара, пошто просечна октобарска пензија према податку који је данас објавио Фонд ПИО износи 30.973 динара.

Четири дана касније, 6. децембра почеће исплата за војне и пољопривредне пензионере, без обзира на који начин исплате су се определили, тј. да ли пензије примају преко текућих рачуна, на кућне адресе или их подижу на поштанким шалтерима.

Најбројнија групација, пензионери из категорије запослених на новембарске пензије могу рачунати од 10. децембра, када ће почети исплата за оне који примања добијају преко текућих рачуна, а два дана касније за кориснике који их добијају на кућним адресама или на шалтерима пошта.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести