Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда И ЊИМА ДОГОРЕЛО У Британији досад највећи протест пољопривредника (ВИДЕО)
ЛОНДОН: Преко стотину трактора возило је успорено кроз Лондон и око Вестминистерске палате у досад највећем протесту британских пољопривредника, који тврде да њихова влада не помаже довољно производњу хране.
Економија / Пољопривреда НА ВОЈВОЂАНСКИМ ПОЉИМА КРЕНУЛА СЕТВА ЗАЧИНСКОГ БИЉА Банаћани ће имати мирођију за сваку добру чорбу
Меша се као мирођија у свакој чорби, стара је наша изрека за некога ко воли да је свуда присутан.
Економија / Пољопривреда ВРАТИО СЕ ИЗ АМЕРИКЕ И ПОСАДИО БОРОВНИЦЕ У СРБИЈИ Давид из Свилајнца је млади пољопривредник за понос, све ради ручно а воћке од мишева брани белим луком (ФОТО)
Свилајнац: Рад у америчким супермаркетима за младог Давида Радовановића, сада већ дипломираног економисту био је изузетно важан, јер је тада преломио да ће његов животни позив бити пољопривреда, а узгајање боровница није био случајан избор.
Photo
Економија / Пољопривреда ПАОРИ ПРАВЕ РАЧУНИЦУ ЗА СЕТВУ КУКУРУЗА, СОЈЕ И СУНЦОКРЕТА Гориво јефтиније због акцизе, ђубриву цена пала, а семе мало скупље
За десетак дана требало би да почне сетва кукуруза, соје и сунцокрета, за коју је пре свега потребна добра киша, а онда и новац за семе, ђубриво и гориво.
Економија / Пољопривреда ОБУКА О ТРГОВАЊУ НА БЕРЗАМА Паори уче тржишне алгоритме и управљање ризицима
Привредна комора Војводине, Продуктна берза Нови Сад, Задружни савез Војводине и Пољопривредни факултет Нови Сад организоваће од априла обуку за стицање почетног знања из области разумевања тржишног алгоритма, тржишних предикција, управљања тржишним ризицима и функционисањем робних СПОТ и терминских берзи.
Економија / Пољопривреда КО НАМ „СКИДА КАЈМАК“ У МЛЕКАРСКОЈ ИНДУСТРИЈИ: Зашто сир купујемо НА ГРАМ
Шта је узрок поскупљења млека и млечних производа? Произвођач млека из Војводине литар млека продаје за око 50 динара. Паковање маслаца од 125 грама у трговинама, у зависности од произвођача, кошта од 200 па до чак 350 динара.
Економија / Пољопривреда МЕЊА РАДНИКЕ, А СУШИ ЧАК И ЗАЛАЂЕНЕ ШЉИВЕ Невероватан изум Чачана, направили аутоматизовану сушару коју већ користе воћари из Осечине (ФОТО)
ЧАЧАК: Продаја воћа у сушеном уместо у свежем стању начин да је да воћари заокруже процес прозвидње и више зараде, а уз нови изум чачанског предузетника Миливоја Труфуновића и његових сарадника, сада ће им то бити још лакше.
Економија / Пољопривреда НИСКА ТЕМПЕРАТУРА ОД ЈУЧЕ УЈУТРО НИЈЕ НАНЕЛА ВЕЋУ ШТЕТУ ВОЋАРИМА Мраз само мало закачио ране сорте кајсија, БИЋЕ ПЕКМЕЗА И РАКИЈЕ
Штете на воћу после мраза између уторка и среде неће бити масовне, али ће је сигурно бити, у зависности од надморске висине воћњака и дужине трајања минуса.
Photo
Економија / Пољопривреда ИЗВОЗ ХЛЕБНОГ ЖИТА КОНАЧНО РАСТЕ Српска пшеница на светску пијацу добро плови преко Констанце, СМАЊУЈУ СЕ ДОМАЋЕ ЗАЛИХЕ
Велике количине пшенице које имамо коначно би могле да буду мање, пошто је добро кренуо извоз преко луке Констанце, где је у фебруару продато око103.000 тоне хлебног зрна.
Економија / Пољопривреда ВАЖНА ПОГОДОНОСТ ЗА ПЧЕЛАРЕ Од 1. маја мањи трошкови за селидбу кошница
БЕОГРАД: У Србији ће се од 1. маја примењивати правилник који пчеларе ослобађа плаћања транспортних уверења за селидбу пчела и  накнаде за издавање Уверења о здравственом стању животиња у унутрашњем промету.
Економија / Пољопривреда МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ Провера квалитета млека без ограничења
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позвало је све пољопривреднике који се баве производњом млека, а желе да провере његов квалитет да се јаве Дирекцији за националне референтне лабораторије, где могу извршити све потребне анализе.
Photo
Економија / Пољопривреда СЕТВА У СРБИЈИ КРЕНУЛА, АЛИ НЕЧЕГА НАМ ХРОНИЧНО ФАЛИ Да је више пластеника, мање би се увозилo из Турске и Албаније ПОТРЕБНИ ДОБРИ КРЕДИТИ ЗА ВИШЕ ДОМАЋЕГ ПОВРЋА
Почетак сетве и садње неких повртарских врста (црног и белог лука, шаргарепе, першуна...) почео је још у фебурар због сувe и топле климе.
Економија / Пољопривреда ПОВРТАРИ КРЕНУЛИ У НОВЕ ПОХОДЕ Славко из Чачка већ посејао грашак, лук и кромпир - све посуо пепелом како би заштитио своје биљке (ФОТО)
ЧАЧАК: Рано пролеће измамило је пољопривреднике у баште и на оранице како би земљу припремили за сетву, а већ засејано поврће заштитили. Иако календарски зима још увек није завршена, сутра званично почиње пролеће, па су бројни повртари, попут Славка Дамљановића већ увелико на својим парцелма.
Photo
Економија / Пољопривреда ИЗДВАЈА СЕ ВЕЛИКИ НОВАЦ За мале ВИНАРИЈЕ и произвођаче РАКИЈЕ од 200.000 до 3,5 милиона динара (фото)
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс ради суфинансирања инвестиција како би газдинства прерадом постигла већу вредност производа.
Економија / Пољопривреда У ДОЛОВУ СМОТРА ОВНОВА ПО 16. ПУТ! Ево ко су најбољи узгајивачи
Долово је једно од ретких места у јужном Банату (уз Сакуле) у којем се овчарство и даље задржало.
Економија / Пољопривреда О ФИНАНСИРАЊУ АГРАРА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ Трошкови производње високи, цене производа ниске
Финансирање пољопривреде била је тема овонедељног скупа уприличеног у Привредној комори Војводине (ПКВ) у намери да пољопривредици уочи пролећне сетве добију информације на које финасијске изворе могу да рачунају у 2024. години.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ ЛАНЕ ПОСКУПЕЛО 10,8 ОДСТО Ево колико су коштала два хектара код Каћа
 У Војводини је у прошлој години остварено највише продаја непокретности, а пољопривредно земљиште је најскупље, док је цена црног злата у односу на 2022. годину већа за 10,8 одсто, показују подаци Републичког геодетског завода.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ, ДА ЛИ СТЕ ДОСТИГЛИ ЛИМИТ? Забрањена прекомерна куповина горива по 179 динара ЕВО КОЛИКО ЈЕФТИНИЈЕГ ДИЗЕЛА МАКСИМАЛНО МОЖЕТЕ ДОБИТИ
БЕОГРАД: Точење дизела за регистроване пољопривреднике по субвенционисаној цени од 179 динара по литру није неограничено и Министарство пољопривреде је лимитирало максималну количину горива која се може добити по овој цени.
Економија / Пољопривреда ПОКРАЈИНА ОБЈАВИЛА КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СТОЧАРСТВА Ево колико новца добијају војвођански фармери
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу новца за суфинансирање у физичку имовину пољопривредних газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у Војводини у 2024. години, за шта је опредељено 115 милиона динара.
Економија / Пољопривреда ДОБРА ЦЕНA ПАОРИМА ОСЛАДИЛА СЕТВУ СЛАТКОГ КОРЕНА На војвођанским пољима почео најважнији посао у пољопривреди
Почела је сетва шећерне репе на подручју општине Темерин, где ће Земљорадничка задруга „Жуњи Силак” посејати индустријске биљке на око 650 хектара, што је више него дупло већа површина у односу на лане, када је под слатким кореном имала око 300 хектара. 
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести