Подстицаји од 4.000 динара по хектару у наредних 15 дана

БЕОГРАД: Министарству пољопривреде Србије нико се није званично обратио с притужбама у вези с тиме што нема субвенција за куповину дизел горива пред пролећну сетву, рекао је данас министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић.
nedimovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)
Он је приликом отварања конференције Агро Белграде 2021 рекао да не зна која је асоцијација имала такве замерке, јер им у Србији има 3.000-4.000, и да је нормално да људи реагују на такве ствари, а затим објаснио о чему се ради.
 
"Ми смо 2019. године дали једнократну субвенцију од 1.200 динара по хектару када је дизел гориво било 169 динара, а сада је та литра дизела 16-17 динара јефтинија. Прошле године смо исто исплатили уочи короне, јер нисмо знали каква ће ситуација бити на тржишту енергената. Касније је дошло до драматичног пада цене дизела и до 30-40 динара", рекао је Недимовић.
 
Додао је како ће Министарство испунити обавезу о исплати субвенције од 4.000 динара по хектару.
 
"То ће бити исплаћено, око 70 милиона евра у наредних петнаестак дана. Тај новац ће бити директно уплаћен на рачуне пољопривредних газдинстава, и не мора нико да се приајви. Аутоматски све добијају у складу са Регистром пољопривредних газдинстава", нагласио је министар Недимовић.
 
 
Фоторепортери, као и заљубљеници у фотографију у маштовитој маскираној поворци увек налазе инспирацију за атрактивне фотографије, а део одабраног, изузетно богатог фотоматеријала биће представљен управо на предстојећој изложби.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести