Војводина са 200 милиона подржава останак младих на селу

НОВИ САД: Покрајина Војводина понудила је укупно 200 милиона динара бесповратног новца за подршку останку младих у руралним подручјима, односно њиховог повратка на село, наводи се у јавном конкурсу.
pokrajinska vlada, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

Циљ покрајинске подршке је обнова руралних подручја Војводине ради подстицања останка младих у тим подручјима односно њиховог повратка из градова.

Бесповратна средства намењења за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства, подршку преради на газдинствима и малим пиварама а корисници могу бити лица старија од 18 а млађа од 40 година, носиоци газдинства после 1.1. 2020. године.

Покрајинска подршка планирана је као бесповратна средства која могу покривати до 90 процената укупно прихватљивих трошкова инвестиције, а њен максималан износ је 1,5 милиона динара.

Пријаве на покрајински конкурс за подршку младима у руралним подручјима Војводине отворен је до 5. марта.

Војводина подржава органску производњу

НОВИ САД: Покрајина Војводина ће преко јавног конкурса са укупно девет милиона динара бесповратног новца суфинансирати набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу.

Циљ доделе новца је унапређење органске производње на простору Војводине а конкурс је за физичка и правна лица отворен до утрошка средстава, закључно са 12. мартом.

Војводина новац додељује бесповратно а њиме се може покрити до 70 процената укупно прихватљивих трошкова инвестиције, док је максимални износ подршке по једној пријави 700 хиљада динара.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести