Стабилно снабдевање електричном енергијом

Снабдевање електричном енергијом у Србији је стабилно и сви системи ''Електропривреде Србије'' нормално функционишу упркос мећави и леденом таласу, саопштено је данас из ЕПС-а.

Из ЕПС-а наводе и да је због температуре која у Србији већ недељу дана не прелази нула степени Целзијуса повећана потрошња електричне енергије за грејање, па је тако то јавно предузеће јуче испоручило 136,8 милиона киловат-сати електричне енергије грађанима и привреди Србије, што је за 18 одсто више од просека за ово доба године.

Како је наведено, процене су да ће потрошња и данас бити на истом нивоу.

Из ЕПС-а наводе и да су предузели све мере да се обезбеди континуирана производња угља и електричне енергије и у тешким зимским условима.

Спремни су и планови активности и у најкраћем могућем року отклањају се сви прекиди у снабдевању, до којих углавном долази на тешко приступачним планинским подручјима.

Број корисника који је током дана имао прекиде у снабдевању мањи је од 0,0005 процената од укупног броја купца.

У саопштењу се наводи и да је у веома тешким снежним условима стабилна производња угља на колубарским и костолачким коповима, а да нема проблема ни у производњи електричне енергије у термо и хидроелектранама.

Како је истакнуто, монтерске екипе су у пуној приправности и у најкраћем року излазе на терен у случају кварова и прекида.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести