Култура - Сцена

Култура / Сцена „Двоје” у Културној станици „Свилара”
У Културној станици “Свилара” ће сутра (29. јануара) бити реализована вишемедијска просторна инсталација „Двоје“, која подразумева активно учешће публике.
Култура / Сцена Представа Новосадског новог театра премијерно у СНП-у
Представа “Аматери” аутора Боривоја Радаковића, у режији Момчила Миљковића и извођењу Новосадског новог театра, премијерно ће бити изведена сутра, 29. јануара, у 19 часова, на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Рођендан Новосадског позоришта / ујвидеки синхаза
У Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз вечерас у 19 сати биће прослављен 47. рођендан од прве премијере и свечаног отварања.
Култура / Сцена Изложба о Кости Трифковићу Позоришног музеја Војводине у СНП-у
“Трифковић у фокусу савремене публике - ’Избирачица’ у медију слика: сцена, костим, уметнички плакат, позоришна фотографија” назив је изложбе Позоришног музеја Војводине која је јуче отворена у фоајеима сцена Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Изложба у Малом ликовном салону: Слике Анђеле Мицић
У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада (Булевар Михајла Пупина 9) данас се отвара изложба слика Анђеле Мицић.
Култура / Сцена Редитељ Золтан Пушкаш о „Tри сестре”у  позоришту „Деже Костолањи” у Суботици
„Морамо живети... Морамо живети... И живећемо. Преживећемо дуги низ дана и вечери, стрпљиво ћемо подносити искушења са којима ће нас судбина задесити. Када наш час откуца, умрећемо у миру, а после гроба, бог ће се сажалити над нама и тамо ћемо доживети предиван, светао живот, радоваћемо се, са дирнутим осмехом ћемо се осврнути на своју тренутну несрећу и одморићемо. Чућемо анђеле и гледати небо пуно дијаманата, видећемо да је сво земаљско зло, сва наша патња уроњена у милост која испуњава цео свет, а наши животи биће тихи, смерни и слатки попут миловања. Доћи ће време, када ћемо сви сазнати чему све ово, чему сва ова патња, то више неће бити тајна... али до тада, морамо живети...”
Култура / Сцена Аница Петровић, глумица: Захвалност и нада
НОВИ САД: Овогодишња добитница награде „Предраг Пеђа Томановић“ за најбољу студенткињу Академије уметности у Новом Саду, Аница Петровић, већ осваја награде и на сцени.
Култура / Сцена Гала концерт Балета Народног позоришта у Београду 24. јануара
БЕОГРАД: На Великој сцени Народног позоришта у недељу, 24. јануара (19.00) биће одржан Гала концерт Народног позоришта у извођењу солиста и ансамбла Балета.
Култура / Сцена Три сестре и Догвил у јануару на сцени позоришта Костолањи Деже
СУБОТИЦА: Најновија представа “Три сестре” суботичког Позоришта “Костолањи Деже”, изведена у децембру као трећа премијера у текућој сезони, на репертоару је 23. и 25. јануара.
Култура / Сцена СУСРЕТИ Валентин Венцел, управник Новосадског Позоришта/Ујвидеки Синхаз
НОВИ САД: Након укидања ванредних мера, прошлог лета, што смо доживели као завршетак првог таласа пандемије, одмах смо покушали да нормализујемо рад, каже управник Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаз Валентин Венцел.
Култура / Сцена „Предраг Пеђа Томановић“ – ветар у леђа за три глумице у СНП-у
НОВИ САД: Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Аница Петровић, добитнице су глумачке награде Фондације „Пеђа Томановић“, саопштено је јуче у Српском народном позоришту.
Култура / Сцена Чист „Тестостерон” у суботичком позоришту
Народно позориште / Казалиште / Непсинхаз у Суботици, након новогодишњих празника, испунило је јануарски репертоар и практично ће се до краја овог месеца, глумци скоро свако вече виђати са публиком.
Култура / Сцена Публика поново на представама Ујвидеки синхаза
Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз полако враћа публику у позоришну салу и најављује које ће представе моћи да поклоници театра погледају у наредним данима првог месеца нове године.
Култура / Сцена „Страх“ у Народном позоришту Пирот најбоље описује 2020.
Годину која је за нама календарски, обележила је смрт, али још више страх.
Култура / Сцена „Председнице“ у Народном позоришту Сомбор
Замислите три жене у кухињи, испред ТВ-а, оне причају и причају... И није нека замисао?
Култура / Сцена “Новогодишњи пут око света” онлајн 31. децембра
БЕОГРАД Због великог интересовања балетска празнична представа “Новогодишњи пут око света” која је недавно одушевила Београђане у Театру Вук, биће емитована онлајн 31. децембра у 10 часова на Јутјуб каналу Института за уметничку игру, јавила је та установа.
Култура / Сцена Изложба Ненада С. Лазића у Галерији УПИДИВ-а
У Галерији „Форма“ УПИДИВ-а (Илије Огњановића 3) данас у 12 часова биће отворена самостална изложба „Короноскопија“ новосадског графичког дизајнера и визуелног уметника Ненада С. Лазића.
Култура / Сцена Почиње онлајн Фестивал студентског позоришта
Данас почиње Фестивал студентског позоришта, који се ове године одржава у форми онлајн јавних читања пет драма студената са позоришних академија из Сарајева, Загреба, Београда, Новог Сада и Бирмингема.
Култура / Сцена БДП: "Кад су цветале тикве" гледала публика у 572 града онлајн
Директан пренос култне представе Београдског драмског позоришта "Кад су цветале тикве" пратило је синоћ на интернету више хиљада људи у 572 града широм света
Култура / Сцена „Благо (у) нама“ према Јовану Дучићу у СНП-у
НОВИ САД: Представа „Благо (у) нама“, по мотивима антологијске књиге „Благо цара Радована“ Јована Дучића, у режији Дејана Јанковића, премијерно је изведена у среду, на сцени Српског народног позоришта (СНП) у Новом Саду.
EUR/RSD 117.5723
Најновије вести