Економија - Наслови

Економија / Наслови Атанасковић и Чадеж у Техномаркету о подршци привреди
ПАНЧЕВО: Министарка привреде Анђелка Атанасковић и председник Привредне коморе Марко Чадеж данас су обишли компанију Техномаркет како би у директном и отвореном разговору са привредницима који раде по највишим светским стандардима и половину производа извозе сазнали какву подршку привреда очекује.
Економија / Наслови Од 1. фебруара струја поскупљује за 3,4 одсто
БЕОГРАД: Струја у Србији ће од 1. фебруара поскупети за 3,4 одсто.
Економија / Наслови Модернизована централна зона на Београдском аеродрому
БЕОГРАД: На београдском аеродрому "Никола Тесла" завршени су радови на преуређењу и модернизацији целокупне централне зоне за боравак путника пре укрцавања на лет, а вредност улагања износи више од два милиона евра.
Економија / Наслови Марер: Свака недеља закључавања  Аустрију кошта 1,7 милијарду евра
БЕЧ: Председник Привредне коморе Аустрије Харалд Марер затражио је постепено „откључавање“ привреде након актуелних оштрих мера закључавања које су у Аустрији на снази од 26. децембра.
Економија / Наслови Подршка Војводина метал кластера у процесу дигиталне трансформације у предузетништву
Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић разговарао је са менаџером Војвођанског метал кластера (Vojvodina Metal Cluster) у Темерину Зораном Пекезом.
Економија / Наслови КЗК: Телеком и Теленор нису тражили спајање
БЕОГРАД: Комисија за заштиту конкуренције саопштила је да су јој се обратиле компаније Телеком Србија а.д. и Теленор Србија са захтевом за појединачно изузеће од забране уговора о ограниченој и дефинисаној пословној сарадњи у одређеном сегменту пословања, истичући да није реч о спајању те две компаније.
Економија / Наслови За запослене укупно око 48.000 дин, пензионерима по 110 евра
Од државе би минималац за сада добило око 1,2 милиона људи, а новчану помоћ 1.695.067 пензионера, колико их је у евиденцији ПИО Фонда из новембра прошле године.
Економија / Наслови Српске рудне резерве 200 милијарди долара, ускоро већа рудна рента
БЕОГРАД: Министарство рударства и енергетике покренуло је процедуру за измену Закона о рударству и геолошким истраживањима, како би се привукло више инвеститора, повећала рудна рента, обезбедила већа заштита здравља људи и животне средине, али и повећало учешће рударства у БДП-у земље у наредних неколико година са 1,9 на 3,5 одсто.
Економија / Наслови Нова аукција петогодишњих државних обвезница
БЕОГРАД: Управа за јавни дуг објавила је да је у уторак реотворена емисија петогодишњих државних обвезница Републике Србије, која доспева 30. јула 2025. године.
Економија / Наслови Епл поново највреднији глобални бренд, преотео трон Амазону
ЛОНДОН: Амерички технолошки див Епл је поново проглашен највреднијим светским брендом на ранг листи Бранд Фајненс Глобал 500 за 2021. годину, после пет година откако је изгубио ту титулу, потиснувши с првог места компанију за е-трговину Амазон.
Економија / Наслови Галеника у 2020. повећала продају у Србији за 19 одсто
БЕОГРАД: Галеника је у 2020. остварила повећање продаје на тржишту Србије од 19 одсто, саопштила је данас та компанија.
Економија / Наслови Енергија се прави од бундевиног меса
Потредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић покренула је јуче постројење нове електране на биогас у индсутријској зони у Новом Милошеву у пратњи покрајинског секретара за енергетику Огњена Бјелића, председника општине Нови Бечеј Саше Максимовића, директора компаније „Пепо енерџи” Срђана Бошњаковића и председника „МЕТ групе” Бенџамина Лакатоша.
Економија / Наслови Имовина Дајнерса у стечају понуђена за 61 милион динара
БЕОГРАД: Имовина Дајнерс клуб интернационала у стечају понуђена је на продају по почетној цени од 61,8 милиона динара, објавио је данас стечајни управник.
Економија / Наслови Зарада у државним предузећима догурала готово до 80.000 динара
По подацима Републичког завода за статистику, запосленима који раде у јавном сектору у новембру прошле године просечне плате биле су више од републичког просека.
Економија / Наслови Пакет помоћи: По 30 евра у мају и новембру свима, пензионерима још 50
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће нови пакет помоћи привреди и грађанима бити вредан, ако и велика предузећа добију помоћ, укупно 2,5 милијарди евра.
Економија / Наслови Мали и амбасадор Кацумата о јапанским инвестицијама у Србији
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са новим амбасадором Јапана у Србији Такахитом Кацуматом о јапанским инвестицијама у Србији, саопштило је Министарство финансија.
Економија / Наслови ММФ повећао прогнозу глобалног раста за 2021. на 5,5 посто
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд (ММФ) је повећао прогнозу глобалног раста за 2021. годну за 0,3 процентна поена, на 5,5 посто, саопштила је данас Гита Гопинат, главни економиста ММФ-а
Економија / Наслови Телеком Србија: Страх СББ-а од експанзије наше компаније
БЕОГРАД: Очигледно континуирани пад свог тржишног учешћа компанија СББ манипулативно представља као гашење медијских слобода, док истовремено без престанка злоупотребљава сопствене медије за обрачун са конкуренцијом, саопштио је данас Телеком Србија.
Економија / Наслови Сусам из Индије враћен са српске границе
БЕОГРАД: Гранична фитосанитарна инспекција Србије вратила је пошиљку од 17,8 тона сусама из Индије због присуства етилен оксида у количини већој од дозвољене, речено је данас Танјугу у Министарству пољопривреде.
Економија / Наслови Новосађани купили аранђеловачки Шамот сервис у стечају
АРАНЂЕЛОВАЦ/НОВИ САД: Новосадска Изградња доо за 11 милиона динара купила је аранђеловачки Шамот сервис у стечају, објавила је данас Агенција за лиценцирање стечајних управника.
EUR/RSD 117.5723
Најновије вести