Економија - Наслови

Економија / Наслови Швајцарски послодавци платиће део кирије за рад од куће
БЕРН: Швајцарски послодавци дужни су да својим запосленима за рад од куће плате један део кирије, закључио је суд у Цириху.
Економија / Наслови Радничка права кршена и у ванредном стању
НОВИ САД: Током ванредног стања Инспекција рада обавила је више од 1.500 надзора, а у том периоду најчешће жалбе радника односиле су се на отказе, рад на црно и поступање према трудницама и породиљама.
Економија / Наслови Које земље највише зависе од туризма?
ЗАГРЕБ: Без сталних прихода од туризма, многе земље суочиће се са озбиљном економском штетом, а међу њима из региона то су Хрватска, Црна Гора и Грчка.
Економија / Наслови Мали: Укупно четири милиона грађана се пријавило за 100 евра
БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали објавио је да се укупно 4 милиона грађана Србије пријавило за једнократну новчану помоћ од 100 евра закључно са јучерашњим даном, односно у последњих десет дана.
Економија / Наслови У понедељак исплата 100 евра за све грађане који су се пријавили
БЕОГРАД: Исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта idp.trezor.gov.rs почиње у понедељак, 25. маја.
Економија / Наслови Србија најпожељнија у региону за улагање у ауто-индустрију
Упркос кризи у аутомобилском сектору, Србија је најпожељнија дестинација у региону за улагања страних аутомобилских компанија, наводи се у извештају провајдера пословних вести и тржишних информација „See News“-а, који је објављен на онлајн конференцији о развоју аутомобилске индустрије „SEE Automotive – Connect & Supply”.
Економија / Наслови Викендице све траженија роба по Војводини
Грађани Србије су протекла готово два месеца живели у ванредном стању, а услови живота и рада су по много чему били другачији од уобичајених.
Економија / Наслови Ле Мер: Рено можда неће преживети
ПАРИЗ: Француски министар финансија Бруно ле Мер упозорава да је због мера за сузбјање корона вируса француски произвођач аутомобила Рено у озбиљним финансијским тешкоћама и да без државне помоћи можда неће преживети.
Економија / Наслови Михајловић: Тренутно градимо 230 км нових ауто-путева
БЕОГРАД: Србија ће у оквиру новог инвестиционог плана 2020-2025 градити нових 500 километара ауто-путева, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Туристичке агенције спремне за реализацију путовања
НОВИ САД: Отварање граница је од изузетног значаја за туризам, речено је данас на састанку у Привредној комори Војводине на ком је истакнуто да су туристичке агенције кадровски и организационо спремне за квалитетну реализацију свих уговорених путовања за предстојећу сезону.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 117,5890
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 25. маја, 117,5890 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Банке ће мучити профитабилност и кад се привреда опорави
ВАШИНГТОН: Угрувани банкарски сектор у свету остаће под притиском до 2025. године чак и када глобална економија почне да се опоравља после кризе изазване епидемијом корона вируса, објавио је Међународни монетарни фонд (ММФ).
Економија / Наслови Мали: Србија се задужила по нижој камати,остало су неистине
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали каже да га је срамота да коментарише политичке неистине, али и стручно незнање Драгана Ђиласа, наводећи да камата за задуживање код ММФ-а иде до 4,05 одсто, што је више од камате по којој се Србија задужила.
Економија / Наслови Србија ће бити број један у Европи по стопи раста
БЕОГРАД: Председник Вучић поновио је данас уверење да ће Србија по стопи раста бити број један у Европи.
Економија / Наслови Сваки пети радник у Србији ради у трговини
Трговине су током ванредног стања биле добро снабдевене и на тај начин дале немерљив допринос ублажавању последица епидемије коронавируса, док су трговци поднели велики терет.
Економија / Наслови Просторни план за ауто-пут Београд-Зрењанин-Нови Сад
БЕОГРАД: Влада Србије донела је одлуку о изради Просторног плана подручја посебне намене коридора аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, објављено је у Службеном гласнику.
Економија / Наслови ХИП-Петрохемија улази у процес покретања производње
ПАНЧЕВО: ХИП-Петрохемија након тронедељног застоја улази у процес покретања производње, а старт неактивности у фабрици "Етилен" биће покренуте у суботу, саопштено је данас из те државне компаније.
Економија / Наслови Хрватска повлачи пилеће филете Перутнине Птуј због салмонеле
ЗАГРЕБ: Хрватско Министарство пољопривреде саопштило је да се због салмонеле из продаје повлаче одреске пилећег филета од прса од 400 грама, Перутнине Птуј, које је на тржиште ставио Лидл.
Економија / Наслови Поново летови са нишког аеродрома
НИШ: Од данас ће поново бити успостављени летови са аеродрома "Константин Велики" у Нишу, који је 18. марта затворен због пандемије корона вируса.
Економија / Наслови Раднике није отпуштало 85 одсто послодаваца
Туризам и угоститељство су сектори највише погођени пандемијом COVID-19, следе креативна индустрија, саобраћај и складиштење, а криза се делимично прелила и на прерађивачку индустрију и ИТ сектор, показао је други циклус анкете „Заједно кроз кризу”.
EUR/RSD 117.5890
Најновије вести