Економија - Наслови

Економија / Наслови Француска и Русија решавају спор око шампањца
ПАРИЗ: Француска и Русија су се договориле да раде на решавању спора до кога је дошло због новог руског закона којим се од француских произвођача шампањца тражи да обележе њихове боце као пенушаво вино, саопштило је данас француско министарство правде.
Економија / Наслови Лашет уверен да ће ЕЦБ постићи стабилност цена
ФРАНКФУРТ: Армин Лашет, конзервативни кандидат за наследника немачке канцеларке Ангеле Меркел, изјавио је данас да је уверен да ће Европска централна банка (ЕЦБ) постићи стабилност цена, јер раст инфлације погађа штедише.
Економија / Наслови Мировић: Стварамо услове за опстанак мањих средина у Србији и Српској
„Покрајинска влада учествоваће у изградњи једне од индустријских зона у Подрињу, која ће се градити на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића према националном плану, и која ће имати вишеструк значај и за Србију и за Републику Српску.
Економија / Наслови Синдикати: Приватници не исплаћују пуне плате оболелима од короне
БЕОГРАД: Приватници, углавном, не поштују препоруку државе да се зараженима који су на боловању због короне исплаћује пуна плата, за разлику од радника у јавном сектору који добију 100 одсто, односно износ плате им се не умањује, поручују из Савеза самосталних синдиката Србије.
Економија / Наслови Компанија Хуавеj и ФТН у Новом Саду потписали споразум о сарадњи
НОВИ САД: Компанија Huawei Technologies, у циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале у ИЦТ области, потписала је споразум о сарадњи са Факултетом техничких наука у Новом Саду.
Економија / Наслови Нафташи за измену акцизне политике
НОВИ САД: Удружење нафтних компанија Србије припремило је неколико могућности за измену акцизне политике, како би се, како кажу, пре свега растеретила привреда, али и искористили расположиви потенцијали за повећање промета горива.
Економија / Наслови Од сутра на Новосадском сајму велика смотра пољопривреде, лова…
НОВИ САД: После више од годину и по дана, капије Новосадског сајма ће се отворити сутра када ће се у истом термину преставити излагачи на 88. међународном пољопривредном сајму, 53. међународном сајму лова и риболова и Сајму екологије.
Економија / Наслови Мали: Србија прва у региону емитовала зелене обвезнице
БЕОГРАД: Прва зелена еврообвезница у Србији емитована је данас у износу од једне милијарде евра са роком доспећа од седам година и купонском стопом од један одсто, најнижом до сада постигнутом на међународном тржишту.
Економија / Наслови ЕПС ће производити струју и из биомасе
ЛАЗАРЕВАЦ: Производња "зелене" енергије и заштита животне средине су међу приоритетима Електропривреде Србије (ЕПС), изјавио је генерални директор компаније Милорад Грчић приликом обиласка еколошког пилот пројекта узгоја брзорастуће биомаса на одлагалишту Поља Г површинског копа Колубара.
Економија / Наслови У суботу почиње Пољопривредни сајам у Новом Саду
НОВИ САД: На Новосадском сајму у суботу ће почети 88. међународни пољопривредни сајам, 53. међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије.
Економија / Наслови Чеси преузимају део зрењанинске Беохемије
БЕОГРАД: Чешка компанија Central European Industries потписаће уговор о преузимању удела зрењанинске Беохемије од Престон Холдинга из Србије, најавила је Привредна комора Србије.
Економија / Наслови Мали: Ове године имаћемо привредни раст 6,5 одсто
БЕОГРАД: Србија је за првих шест месеци ове године имала стопу привредног раста од 7,6 одсто и очекујемо да ћемо бити међу прве три земље у Европи по брзини раста и динамици опоравка, навео је министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Провера преузимања зрењанинског „Радијатора”
Комисија за заштиту конкуренције је по службеној дужности покренула поступак против привредног друштва „MAT Real Estate„ из Новог Сада, сазнаје „Дневник“.
Економија / Наслови Глобална поскупљења погурала и цене у Србији
Народна банка Србије (НБС) саопштила је да је повећање инфлације од почетка ове године, карактеристично за већину земаља, изазвано глобалним факторима.
Економија / Наслови Табаковић: Наставак политике острашћених изјава о инфлацији
БЕОГРАД: Гувернер НБС Јоргованка Табаковић саопштила је вечерас поводом писања појединих медија и, како је навела, наставка политички острашћених и сензационалистичких изјава о кретањима инфлације у Србији, да је међугодишња инфлација у августу износила 4,3 одсто, што је, како је истакла, мање од међугодишње инфлације у већини земаља централне и југоисточне Европе које се налазе у истом режиму монетарне политике.
Економија / Наслови "Путеви" ће на Сајму у Новом Саду представити локације електро пуњача
БЕОГРАД: Путеви Србије наступиће на 88. Међународном сајму пољопривреде, 53. Сајму лова и риболова и Сајму екологије у Новом Саду од 18. до 24. септембра, где ће представити електронску наплату путарине и локације пуњача за електричне аутомобиле.
Економија / Наслови Нелегални трговци и преваранти вребају на интернету
НОВИ САД: Све више грађана Србије купује преко интернета, а овим начином пазара штеди се време, а често и новац. Међутим, онлајн куповина отвара врата и многима који су спремни да обману и, неретко, преваре купца.
Економија / Наслови Субвенције за фискализацију: По сто евра по свакој каси и радњи
НОВИ САД: Порески обвезници ће од 15. октобра преко сајта Пореске управе моћи да се пријављују за државне субвенције за прелазак на нови модел фискализације, рекао је данас министар финансија Синиша Мали приликом презентације новог модела фискализације привредницима у Привредној комори Србије.
Економија / Наслови Мали: Пензионери 22. септембра добијају по 6.000 на рачуне
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали потврдио је да ће свим пензионерима 22. септембра бити исплаћено и 50 евра државне помоћи.
Економија / Наслови РГЗ: У августу продато 14.584 непокретности, 10 одсто више него лане
БЕОГРАД: У августу је у Србији закључено 13.352 уговора о купопродаји непокретности, што је за 10 одсто више у односу на исти месец претходне године или за 22,6 одсто у поређењу са августом 2019. године, саопштио је Републички геодетски завод (РГЗ).
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести