Два Сурчинца се нагодила са тужиоцем за нелегалну градњу

БЕОГРАД: Двојица Сурчинаца који су синоћ ухапшени због нелегалне градње хала у Сурчину и Јакову склопила су данас са Трећим опсновним тужилаштвом у Београду споразуме према којима су признали кривична дела и већ су правосанжно осуђени за условне казне затвора и новчане казне.
sud presuda
Фото: www.freeimages.com

Славку Родићу суд је потврдио споразум према којем је осуђен на условну казну од годину дана затвора са роком провере од четири године и новчану казну 300.000 динара због грађења хале без дозволе у близини код аеродрома површине 1.400 квадратних метара, рекао је Танјугу портпарол тужилаштва Иван Марковић.

 Милан Цуцин је склопио споразум о признању кривице према којем је осуђен на условну казну од годину дана затвора са роком провере од три године и новчану казну од 200.000 динара због грађења без дозволе хале у Јакову.
У среду је ухапшен Н.С. такође из Сурчина због истог дела а јуче је правоснажно осуђен на условну казну затвора од шест месеци затвора са роком провере две године због нелегалне градње двоспратне куће, на основу споразума са Трећим основним тужилаштвом у Београду.

Контрола нелегалних грађевинских објеката појачана је од ступања на снагу нових одредни Закона о озакоњењу.
У тужилаштву кажу да озакоњење објекта не искључује кривичну одговорност за већ учињено кривично дело "грађење без грађевинске дозволе", али може да побољша положај окривљеног у поступку и да буде олакшавајућа околност приликом одмеравања казне.

EUR/RSD 117.7330
Најновије вести