МУП:Јурић полицији није открио ништа

БЕОГРАД:Оснивач фондације "Тијана Јурић", Игор Јурић испитан је данас у Управи криминалистичке полиције о својим сазнањима у вези са педофилима у Србији о чему је у претходном периоду говорио у више јавних наступа.
juric
Фото: Youtube Printscreen

"Дао сам изјаву у својству грађанина у вези са својим сазнањима о свему ономе са чиме се Фондација бави. Захвалио них се на професионалности припадницима Одељења за крвне и сексуалне деликте", рекао је Јурић Танјугу након информативног разговора са полицијом.

Тим поводом МУП у саопштењу наводи да ни овог пута Јурић полицији није изнео ни један доказ, нити имена наводних починитеља сексуалног злостављања деце којима би поткрепио изјаве дате у медијима.

"Господин Јурић је изјавио да се његове изјаве не односе ни на кога конкретно већ да мисли на раније пресуђене случајеве. Посебно је истакао да не износи било каква нова сазнања већ да је његова изјава плод анализе већ пресуђених случајева", наводи се у саопштењу МУП-а.

Додаје се да Јурић није навео ниједно име, нити је указао на појединца или групу педофила или њихове жртве као ни на оне који их штите.

Јурић је претходних дана у медијима говорио о "педофилском лобију" у Србији у којем, како је навео - једни штите друге.

Он је рекао и да страх није разлог због којег није открио име политичара-педофила о коме је раније јавно говорио.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести