Још тридесет дана притвора за Даниела Јањоша

Даниелу Јањошу (42), једном од осумњичених за пуцњаву у којој је 2. септембра на Детелинари убијен ММА борац Урош Стефановић (27), а рањен Горан Ковачевић Горанац (47), продужен је притвор до 14. новембра, потврдила је за “Дневник” портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Та мера му је изречена, као и претходни пут, због особитих околности које указују на опасност од бекства, да постоје околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке, да постоје околности које указују да би осумњичени могао поновити, односно довршити кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Подсетимо, непуне две недеље након покушаја убиства Горана Ковачевића Горанца и ликвидације његовог телохранитеља, ММА борца Уроша Стефановића, Јањош се предао новосадској полицији и од тада се налази иза решетака. Осим њега, за пуцњаву се сумњичи и бивши полицајац Далибор Богдановић Боћа, за којим је расписана потерница јер се још увек налази у бекству.

Као што смо раније писали, сумња се да је Данијел Јањош возио аутомобил из ког је пуцано на Горанца и Стефановића, а након што се предао, према писању медија, до детаља је описао како је планирана сачекуша и са ким је био током извршења злочина.

Подсетимо, нападачи су Горанца и његовог телохранитеља Стефановића пресрели колима у Цанкаревој улици код броја 8 на Детелинари у Новом Саду. Иако су њих двојица покушали да побегну, нападачи су им направили сачекушу и на њих отворили ватру.

За пуцњаву се сумњичи и бивши полицајац Далибор Богдановић Боћа, за којим је расписана потерница јер се још увек налази у бекству

Двадесетседмогодишњи Урош Стефановић убијен је када је с Ковачевићем ушао у пасаж зграде у Цанкаревој улици број 8 и тада је за њима улетео аутомобил марке пежо, где је био бар један нападач који је пуцао. Млади ММА борац бацио се пред Горанца да га заштити и примио је неколико хитаца у тело. Стефановић је преминуо на лицу места, док је Ковачевић рањен у руку.

За Данијелом Јањошем и Далибором Богдановићем је 7. септембра расписана потерница. Тужилаштво је потврдило да је уз потерницу предложено и одређивање притвора за обојицу осумњичених за кривично дело тешко убиство и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Јањош је дипломирао на Факултету за спорт и физичку културу и неколико година се бавио стрељаштвом и био је јуниорски репрезентативац у гађању пиштољем. Пре пет, шест година је престао да долази у клуб и не зна се чиме се после тога бавио.

За разлику од њега, осумњичени Богдановић је од раније познат полицији, а пре две године је тешко рањен када му је подметнут експлозив испод седишта џипа. И ове године је завршио на страницама црне хронике када је у згради у којој има стан пронађен експлозив.

Е. С. Х.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести