Возач изгубио живот, тинејџерка повређена у удесу на Булевару Јована Дучића

У саобраћајној несрећи која се догодила у ноћи између среде и четвртка на Новом насељу живот је изгубио Муарем Б. (35) из Новог Сада, а тешке телесне повреде задобила је петнаестогодишња тинејџерка.
с
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Како је за наш лист потврдио портпарол Хитне помоћи доктор Зоран Круљ, њихова екипа је интервенисала на лицу места, али је, нажалост, могла само да констатује смрт мушкарца, док је петнаестогодишњакиња, након збрињавања, са вишеструким политрауматским повредама превезена у Дечју болницу.

У Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине тинејџерка је примљена са тешким телесним повредама, политраумама.

- Она је свесна и налази се на одељењу интензивне неге и терапије дечје хирургије - каже за „Дневник“ ПР Дечје болнице докторка Андреа Ђуретић.

Према незваничним информацијама, повређена тинејџерка је у среду увече била у граду са другарицом, која познаје страдалог Муарема, те се претпоставља да се тако нашла у његовом друштву и колима.

Пријатељи њене породице кажу да је реч о дивном и успешном детету, које се бави спортом. Наиме, она је репрезентативка Србије у саватеу у својој категорији и никада није била проблематична.

- Шта да вам кажем, најежио сам се када сам чуо, а када сам видео ауто у којем се налазила, помислио сам: "Ух, добро је прошла!" - каже један познаник и истиче да је петнаестогогодишњакиња из фине породице, добро дете и успешна спортискиња.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Стравична несрећа догодила се у ноћи између среде и четвртка, око 2.25 часова након поноћи, на Булевару Јована Дучића код броја 33.

Претпоставља се да је узрок ове трагедије неприлагођена брзина кретања возила на влажном коловозу и да је страдали Муарем, који је управљао аутомобилом марке BMW, највероватније, након што је изгубио контролу над возилом, слетео са коловоза, ударио у ивичњак, потом у контејнер и на крају у дрво.

На лицу места, наш репортер је ујутру затекао изваљено дрво, одсечено на пола и поломљени контејнер, а тачан узрок несреће знаће се након истраге.

Тело страдалог Муарема Б. је, како сазнајемо, пренето на обдукцију у Институт за судску медицину, где ће бити урађене и токсиколошке анализе како би се утврдило да ли је возио под дејством алкохола или неких других опијата.

Д. Николић

Фото: С. Шушњевић

 


Стање повређене девојке стабилно

Стање петнаестогодишње девојке из Новог Сада која је повређена у несрећи је стабилно, потврдила је за Танјуг портаролка Дечје болнице у Новом Саду Андреа Ђуретић.

Према њеним речима девојчица је примљена са политрауматским повредама и повредама унутрашњих органа, налази се на интензивној нези дечје хирургије и под двадесетчетворочасовним је надзором.


 

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести