Пронађени Милица и Стефан, у потрази учествовало више од 80 полицајаца

ДЕСПОТОВАЦ: Више од 80 припадника Министарства унутрашњих послова учествовало је у опсежној акцији потраге за Милицом Мирјанић и Стефаном Русовим који су вечерас пронађени,  неповређени, у близни места Брезовица.
m
Фото: MUP

Лука Чаушевић, припадник СВС, објаснио је да су одмах по пријави нестанка Стефана и Милице, у подножју планине Бејаница, припадници Сектора за ванредне активно кренули у потрагу за њима.

Након 15 сати потраге, ангажовања припадника Сектора за ванредне ситуације, Дирекције полиције, ловаца и мештана акција је на срећу завршена успешно. Стефани и Милица су пронађени и успешно враћени кућама, рекао је Чаушевић. 

Он се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације, полицијским службеницима из Јагодине, Крагујевца, Пожаревца, Бора и Зајечара, припадницима Управе криминалистичке полиције и Управе граничне полиције и Хеликоптерске јединице.

Истакао је да су велики допринос у проналаску и спасавању Милице и Стефана дали и  припадници Горске службе спашавања, ловци, шумари, а посебно се захвалио мештанима који су током целе потраге полицији давали информације које су била од користи за проналазак ово двоје људи.

Начелник Полицијске станице Деспотовац Бојан Илић истакао је да полиција одмах по пријави предузела све мере и радње, обавестила све линије рада и директно се укључила у потрагу.

Нестанак је пријављен око 2.20, после поноћи и од тог момента у акцију спасавања и проналажења укључило се 80 припадника Министарства унутрашњих послова, као и запослени у јавном предузећу „Србија шуме“, велики број ловаца из околних ловачких друштава, грађани, рекао је Илић и објаснио да је потрага вођена по врло неприступачном и тешком терену, лошим временским условима и ноћу због чега је коришћена термовизијска опрема  и уређаји за ноћно осматрање.

Он је указао да су Стефан и Милица пронађени од стране ловца, ангажованог у потрази, вечерас око 17. 30 сати без повреда и промрзлина.  

Заменик начелника Полицијске управе Јагодина Дејан Пурић оценио је да је ова акција потраге показала ефикасност садејства свих организационих јединица Министарства унутрашњих послова и добре сарадње са другим институцијама, удружењима и грађанима.


Русов: Не би се добро завршило да нисмо налетели на колибу

Стефан Русов, који је вечерас с Милицом Мирјанић пронађен после више од 40 сати од како су се изгубили, рекао је да се аутомобил којима су путовали није покварио, већ су током вожње налетели на дубоки снег.

Према његовим речима, одлучили су да се склоне на сигурно, односно у колибу на коју су наишли, како не би трошили гориво на грејање.

Не би се добро завршило да нисмо налетели на колибу. Био је мркли мрак, само смо улетели унутра.

Мислили смо да ћемо наћи неке мештане у околини, међутим свуда је пустош тамо, није било апсолутно никога, рекао је Стефан за Вечерње новости, захваљујући свима који су учествовали у потрази.


Председник општине Деспотовац Никола Николић захвалио се Штабу за ванредне ситуације у том месту, Министарству унутрашњих послова, ловцима, припадницима Горске службе спасавања и свим људима који су информацијама и активностима помогли да се ова потрага срећно оконча и да се Милица и Стефан пронађу.

Шире подручје Лисине, које је претраживано, је један од највећих ненасељених предела у Србији, са огромним површинама под шумом, јако је тежак за кретање и претрагу. Људи су уложили огромне напоре, објаснио је Николић који је апеловао на људе да извуку поуку из овог случаја и буду обазриви.

EUR/RSD 117.3037
Најновије вести