Одложено рочиште Новосађанину оптуженом за недозвољене полне радње над девојчицом

Наставак суђења Н. П. (50) из Новог Сада, оптуженом за недозвољене полне радње и продужено кривично дело полно узнемиравање осмогодишње девојчице, одложено је за сутра јер је, како “Дневник” незванично сазнаје, јучерашњи главни претрес прекинут пошто је одбрана оптуженог тражила да он буде пуштен из притвора и да му се дозволи да се у даљем поступку брани са слободе.
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

О захтеву одбране, ванпретресено веће би требало да одлучи до сутра, 26. маја, за када је заказан наставак суђења, на којем би требало да буду саслушани преостали сведоци и судски вештаци.

У досадашњем поступку саслушани су неки од сведока, а шта су испричали, због заштите малолетне жртве, остаће непознато.

Иначе, читав процес је од почетка затворен за јавност с обзиром на то да је реч о малолетној девојчици и тако ће бити до краја поступка. Подсетимо, Н. П. је новосадска полиција ухапсила у септембру због сумње да је непримерено додиривао осмогодишњу девојчицу из комшилука, иначе вршњакињу и другарицу свог сина. Како смо након хапшења писали, случај сексуалног злостављања осмогодишњакиње полицији су пријавили родитељи девојчице.

Пре него што се сазнало за немили догађај, две породице су биле као једна, деца су се дружила и одрастала заједно, делили су добро и зло, спавали једни код других... Међутим, то пријатељство се нарушава оног тренутка када се осмогодишња девојчица поверава својој мајци и говори да не жели више да иде у породицу у коју је радо одлазила и где је волела да преспава. Девојчице је, скупивши храброст, рекла да је “чика Н.”, који је отац њеног друга са којим одраста заједно од малих ногу, непримерено додиривао по телу и да се то претходних месеци догодило у три наврата.

Два пута се, по девојчициним тврдњама, то десило када је одлазила код њих да спава. По ономе што је девојчица испричала мајци, а затим и инспекторима, „чика Н.“ је улазио у собу у којој је спавао и његов син, и скидао јој пиyамицу и гаћице и додиривао по бутинама, ногама, задњици и интимним деловима тела.

Последњи пут се то догодило у ноћи измешу 5. и 6. септембра прошле године на једном салашу на Ченеју, где је породица девојчице са породицом Н. П. прослављала пунолетство његовог најстаријег сина. О стравичном искуству кроз које је пролазила од априла до почетка септембра прошле године девојчица је, након што је испричала родитељима, морала детаљно да исприча и инспекторима, а потом и надлежнима из Центра за социјални рад.

Мајка девојчице је после подизања оптужног предлога против комшије, рекла за наш лист да се нада да ће оптужени добити казну коју заслужује и која је примерена неделу које је починио. Она је рекла да и даље не може да се опорави од шока после сазнања шта је доживела њена ћеркица и то од особе коју добро познаје и са чијом се децом дружила годинама.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести