Осуђен разбојник кога је савладао полицајац

БЕОГРАД: Апелациони суд у у Београду правоснажно је осудио на две године и 10 месеци затвора Ајдина Сиповића, који је пре две године покушао да опљачка угоститељски објекат у Младеновцу, али га је у томе спречио полицијски службеник Немања Павловић.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Овом одлуком, Сиповићу је потврђена пресуда Вишег суда у Београду којом је осуђен због кривичног дела разбојништво у покушу у стицају са кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Он је, према пресуди, 21. септембра 2019. године, опијен алкохолом, дошао у угоститељски објекат где је наручио храну и сачекао да сви гости напусте локал, па је пришао радници З.Г, и уз претњу револвером, који је неовлашћено носио, тражио да му преда новац од пазара.

Уплашена за своју безбедност, З.Г. је истрчала из објекта носећи новац од пазара и дозивајући у помоћ, а Сиповић је кренуо за њом.

Међутим, у непосредној близини налазио се полицијски службеник Немања Павловић, ван службе, који је Сиповоћу показао службену легитимацију, издавши му наредење: „Стој, полиција“.

Разбојник се међутим оглушио о наређење и уперио оружје у Павловића, који је међутим, ухватио десном руком револвер који је држао Сиповић и савладао га употребом физичке снаге захватом "кључ на лакту“, наводи се у пресуди.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести