Почело суђење Кљајићу из Темерина за несрећу у Новом Саду, не осећа се одговорним

Огњен Кљајић (30) из Темерина, који је оптужен за саобраћајну несрећу на Београдском кеју у Новом Саду, у којој је живот изгубила Милица Милићевић (28) из Новог Сада, а тешко повређен њен момак Зоран Јанковић (24), изнео је своју одбрану на јучерашњем главном претресу у новосадском Вишем суду.
Д. Николић
Фото: Д. Николић

- Хоћу да кажем да ми је јако жао због свега што се догодило, јако ми је тешко, али се не осећам одговорним за ову несрећу - рекао је на почетку суђења Кљајић, који до сада није износио одбрану.

Како је испричао, критичне вечери су код њега и супруге били пријатељи на вечери и није имао намеру да излази, али је то ипак учинио на молбу пријатеља који је и власник локала на углу Радничке улице и Кеја, у којем је био пре трагедије.

Према Кљајићевим речима, те вечери је најпре код куће, уз вечеру, попио једно мало пиво, а у локалу с пријатељем два дупла вискија, с тим да други није до краја испио.

Он је истакао да нема обичај да вози када пије и да је, када је кренуо кући, одлучио да седне за волан јер није био пијан и стан му је био на удаљености свега два километра.


На слободи уз јемство од 126.000 евра

Огњен Кљајић је на јучерашњи главни претрес дошао са слободе јер је прихваћена кауција у износу од нешто више од 126.000 евра. Наиме, у том износу је стављена под хипотеку непокретна имовина у власништву његовог оца, којом се гарантује да окривљени до краја кривичног поступка неће побећи и да ће боравити на адреси коју је доставио суду. У случају промене адресе, дужан је да о томе одмах обавести суд.

Такође, Кљајићу су, до правоснажног окончања судског поступка, одузети пасош и возачка дозвола, а наложено му је и да се сваког месеца одређеног датума јавља суду.


Возио је, како је рекао, кејом ка Жежељевом мосту левом коловозном траком. Испред њега се кретало путничко возило које је било на великој удаљености, а када је дошао до Дома војске, а пре Улице Милоша Бајића, видео је такси возило које ми долази у сусрет.

- Када сам прошао Улицу Милоша Бајића, негде код аутобуске станице која ми је била с леве стране, као и такси возило, уочио сам у левој траци с леве стране мотор и на њему две особе. Био је укошен... Све се јако брзо десило. Мислим да је возач мотора погледао на моју страну и да сам склонио ногу са гаса. Мислио сам да ће стати, али се није зауставио. Почео сам да кочим. Ударио сам га предњим делом аута. Након тога ми је пукла шофершајбна. Зауставио сам се. Био сам у шоку. Нисам знао шта да радим. Сетио сам се своје деце. Отишао сам са лица места да би видео своју децу и нисам размишљао да сам повредио нечије дете и да сам га оставио без помоћи на лицу места. И то ће ме прогањати до краја живота - изнео је у својој одбрани окривљени Огњен Кљајић.

Према његовим речима, напустио је лице места и отишао до стана, а потом је позвао оца који је био на путу и који га је посаветовао да иде у полицију.

- После неколико тренутака, позвао ме је и рекао да је звала полиција из Темерина и да ће доћи његов пријатељ по мене, да ме вози у Темерин код њега кући и да ће он доћи - испричао је окривљени и додао да је, када су стигли у очеву кућу у Темерину, у једном моменту остао сам у просторији јер је тај пријатељ изашао до кола по телефон.

- На столу је била флаша ракије, узео сам је и попио два, три гутљаја, а онда сам сипао више од пола у чашу од два децилитра и све попио - рекао је Кљајић и напоменуо да је поново сипао ракију у чашу. Тада се појавио тај пријатељ и, како је испричао, отео му чашу и питао га да ли је нормалан. Потом се појавио и његов отац, те су отишли у полицију у Темерину, која га је спровела у полицију у Нови Сад, где су га алкотестирали, а пото му је одређен притвор.

Кљајић је још једном, на крају изношења своје одбране, нагласио да му је јако жао због свега што се десило.

Следећи главни претрес је заказан за 8. фебруар, за када је планирано да буде саслушан оштећени Зоран Јанковић и сведоци. 

Подсетимо, стравична саобраћајна несрећа, у којој су прекинути снови двоје младих, догодила се у ноћи између 7. и 8. августа 2021. године, када је Огњен Кљајић ренy ровером налетео на Милицу Милићевић из Новог Сад и њеног момка Зорана Јанковића, који су се налазили на скутеру којим је управљао Зоран.

Према нашим сазнањима, млади пар се кретао својом траком у правцу Жежељевог моста, када их је покупио yип, баш у близини зграде у којој је становала Милица.       

Д. Николић

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести