Покраден Румун на Копаонику, кола му одвезли на Косово 

КОПАОНИК: Румунски туриста Адријан Тиберију чији је аутомобил украден на Копаонику објавио је на Фејсбуку да верује да је његов "ауди" исте ноћи пребачен на Косово.
Kopaonik/F. Bakic
Фото: Dnevnik.rs

Тиберију је објавио да је великој групи румунских туриста украдено пет "аудија А4" током две ноћи и да су сви аутомобили били стари између осам и девет година.

"За полицију и чуваре ово је потпуно нов феномен. Кола превозе вероватно на Косово, где нема контроле. У полицији су ми рекли да оперише нова криминална група", навео је он.

Како је додао, тамо где је одсела већа група туриста из Темишвара нема много камера за надзор, а у полицији су му рекли да је "пролаз до Косова могућ кроз алтернативни пут кроз шуму". 

Тиберију је објавио и фотографије на којима се види место где је украден његов "ауди", а наводи да је украден још један "ниже низ пут", као и да је један БМВ оштећен. 

Како је прецизирао за Б92.нет, два "аудија А4" су украдена 30. децембра, а још два возила су исте ноћи обијена, али "лопови нису успели да их упале". 

Тиберију наводи да је од полиције чуо да су још три возила украдена током новогодишње ноћи. 

"Након прве пријаве полиција је почела истрагу, а затим су... украдена друга возила. Није ништа неуобичајено да долази до крађе, али зар није било неопходно увести неке нове мере сигурности и превенције након прве пријаве", наводи он. 

Потврде да је до вишеструке крађе дошло током новогодишњих празника нема из српске полиције, наводи Б92, а како им је речено, у новогодишњој ноћи јесте регистрована крађа аутомобила румунских таблица на Копаонику, али само једног возила. 

Такође, пријављен је и један покушај крађе аутомобила страних туриста.

МУП: На Копаонику украдена два аутомобила румунских ознака 

Два аутомобила румунских регистарских ознака украдена су на Копаонику уочи дочека Нове године, речено је Танјугу у МУП-у.

Реч је о возилима марке "Ауди А4" старости између осам и девет година, која су, како је наведено, украдени у недељу 31. децембра у поподневним часовима.

У МУП-у кажу да полиција интезивно ради на расветљавању случаја и хватању починилаца. 

Београдски медији су раније објавили, позивајући се на румунски дневник "Evenimentul Zilei" да је туристима из Румуније током две ноћи украдено пет аутомобила марке "Ауди А4".

То је за поменути румунски дневник рекао туриста Адријан Тиберију.

Румунски лист истиче, преносе медији, и да је у близини познатог ски-центра административна линија са Косовом на којој нема контроле.

EUR/RSD 118.3347
Најновије вести