Представник фирме из Новог Сада ухапшен због преваре

НОВИ САД: Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су В. Р. (1976), одговорно лице привредног друштва ''Милскоп'' доо из Новог Сада, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела превара у обављању привредне делатности, прање новца и злоупотреба положаја одговорног лица.
hapsenje
Фото: freeimages

Осумњичени се терети да је у периоду од 2017. до 2019. довео у заблуду одговорна лица већег броја привредних субјеката на територији Републике Србије, да ће им по основу преузете робе и примљених авансних уплата у укупном износу од 367.191.078 динара извршити уговорена плаћања као и испоруку робе.

Како се сумња, он је унапред знао да то неће бити могуће јер је у више наврата извршио конверзију и подизање готовог новца са текућих рачуна ПД ''Милскоп'' доо у укупном износу од 64.574.783 динара који је задржао за себе, чиме је свесно довео наведену фирму у стање неликвидности и немогућности извршења својих обавеза.

 Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен надлежном тужилаштву.

 

 

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести