Претучен заменик вишег јавног тужиоца у Смедереву

СМЕДЕРЕВО: Заменик вишег јавног тужиоца у Смедереву, Александар Кузмановић синоћ је претучен, а нападач је ухапшен, преносе медији.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Тужилац је нападнут у ресторану у Смедеревској Паланци, где је био са сином, када је непознати мушкарац најпре почео да га вређа, а потом је пришао столу и два пута ударио Кузмановића, који је пао са столице, пишу "Новости". 

То је потврдио Виши јавни тужилац, Драган Лопушина, који је рекао да је Кузмановић задобио ударац у пределу слепоочнице и да је приликом пада са столице повредио и ногу.

"Помоћ му је одмах указана у Дому здравља. Током вечери, међутим, њему је позлило и тренутно је у болници", рекао је Лопушина.

Лопушина је рекао да је нападач ухапшен и додао да ће тужилаштво предузети све мере да нападач буде адекватно процесуиран.

Ово је за два дана други напад на носиоце правосудних функција у том граду.

Полиција трага за Дејаном П. који је у бекству након што је у петак упутио озбиљне претње судском већу Вишег суда у Смедереву.

МП тражи ефикасан поступак против нападача на тужиоца

Министарство правде данас је најоштрије осудило синоћни напад на заменика вишег јавног тужиоца у Смедереву Александра Кузмановића и позвало надлежне државне органе да што хитније испитају околности случаја и спроведу ефикасан поступак против починиоца овог кривичног дела.

Министарство у саопштењу указује да напади на носиоце правосудних функција представљају нападе и на државу и владавину права.

"Јавни тужиоци, који свакодневно у име државе гоне почниоце кривичних дела у борби за право и правду, представљају заштитнике грађана и правног поретка од свих облика криминалитета. Стога, било каква врста напада или притиска на њих мора бити осуђена и санкционисана у складу са законом", поручено је из Министарства правде.

Кузмановић је синоћ претучен, у ресторану у Смедеревској Паланци, где је био са сином, а нападац је ухапшен. 

Мушкарац је, према писању медија, најпре почео да га вреда, а потом је пришао столу и два пута ударио Кузмановића, који је пао са столице.

rodoljub
24.02.2019 • 10:39
Amerikanci sprovode scenario izazivanja haosa i sukoba u Srbiji tako sto ubacuju razne bitange i siledzije koje ce ovakvim ispadima izazvati reakciju vlasti, a onda sledi napad "protestanata" na vlast sa optuzbama o diktaturii represiji. Sve vec vidjeno od Amerikanaca u metodu nasilnog rusenja vlasti i nametanja svojih marioneta za lidere. Amerika je izvor zla , a srpske podguzne musice i kvislinzi su uvek "na usluzi" .
EUR/RSD 117.4826
Најновије вести