Пронађена тела породице Ђокић, претпоставља се да су убијени и запаљени

БЕОГРАД: Недалеко од запаљеног аутомобила породице Ђокић, данас су пронађена и њихова тела, пренели су медији.
policija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Претходно је пронађен изгорео аутомобил за који се сумња да је припадао породици Ђокић из Алексинца која је нестала пре шест дана.

Тела Горана, Гордане и Лидије Ђокић пронађена су спаљена и затрпана у атару села Моравац, сазнаје "Блиц". Како поједини медији сазнају, наводно је убица лице које је побегло из земље.

Како сазнајемо, тела трочлане породице Ђокић пронађена су данас, и утврђено је да су убијени, а да су њихова тела након злочина спаљена. На који начин су Ђокићи убијени утврдиће обдукција.

Из Министарства унутрашњих послова потврдили су да су данас, у атару села Моравац, у Алексинцу, пронашли три беживотна тела.

"Сумња се да се ради о трочланој породици Ђокић чији је нестанак пријављен 28. септембра. По налогу вишег јавног тужиоца у Нишу, тела су превезена на обдукцију. Полиција наставља интензивно да ради на расветљавању овог догађаја", додаје се у саопштењу.

По налогу вишег јавног тужиоца у Нишу, тела су превезена на обдукцију. Полиција наставља интензивно да ради на расветљавању овог догађаја.

Породица Ђокић држи мењачницу у Алексинцу.

Раније је у атару села Тешица пронађен је запаљен и изгорео аутомобил "пасат" породице Ђокић која је нестала пре 6 дана, у возилу нема тела, сазнаје Пинк.рс.У току је даља претрага терена. Укључени су сви капацитети полиције.

Подсетимо, Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија последњи пут су виђени у селу Моравац где живи Горанова мајка у понедељак у 00.20 сати кад су кренули ка својој кући у Алексинцу.

Међутим, нису ишли уобичајеним путем односно нису скренули на првој раскрсници, већ су се запутили контрапутем. Последњи пут их је уочила камера у селу Тешице које је неких осам километара од Моравца и то два сата касније.

Вулин: У потрази за породицом Ђокић ангажоване све јединице

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је полиција у потрази за породицом Ђокић из Алексинца, која је нестала пре пет дана, ангажовала све јединице истакавши да се никада до сада није десило да нестане цела једна породица без иједног мотива, јавио је Танјуг.

„Дигли смо хеликоптере, ангажовани су рониоци Жандармерије, тражимо их на све стране, проверили смо стан, разговарали са свим члановима њихове породице, тражимо их и даље“, рекао је министар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк и додао да је реч о неконфликтној породици која нема никакву проблематичну прошлост.

Министар је позвао све људе који имају било какву информацију везану за породицу Ђокић да се јаве и указао да полиција неће одустати од потраге за члановима ове породице.

Подсетивши да су рониоци Жандармерије претражили цело Бованско језеро и да у њему нису ништа нашли, министар је рекао да су и хеликоптери претраживали терен и да ни они, такође, нису ништа пронашли.

Према његовим речима, приликом нестанка члановима породице су се истог секунда искључили мобилни телефони.

Министар Вулин је указао да је ово случај који показује колико би било важно да имамо биометријске камере, јер би смо знали шта се десило.

„Потребно нам је да користимо најсавременије технологије да спасавамо људске животе, а не да би се некоме петљали у приватни живот. Зато нам је потребан нови закон о полицији“, истакао је Вулин.

Нагласио је да би се доношењем овог закона створио правни оквир који би омогућио да на сваком магистралном путу имамо камере које детектују таблице и лица и које би покриле највећи део Србије.

„Не радимо ми то да бисмо видели где идете поподне, али су важне када се нешто овако деси, јер се укључе све слике и камере. Оперативац сада мора да гледа камеру онолико колико траје снимак, 24 сата, а да имамо ове камере не бисмо изгубили то драгоцено време јер бисмо податке имали за неколико минута“, рекао је министар полиције.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести