Пронађено тело детета које је упало у реку код Тутина

ТУТИН: Пронађено је тело двогодишњег детета које је раније данас упало у реку код Тутина, речено је Танјугу из Полицијске управе Нови Пазар.
bujica, pixabay
Фото: Pixabay, ilustracija

Наводе да је дете живело у близини реке Видрењак и да се претпоставља да је због непажње упало у реку када су родитељи пришли како би видели набујалу реку.

Виши јавни тужилац наредио је обдукцију, додају из ПУ Нови Пазар.

Гашић: Пет тимова трага за двогодишњим дететом у Тутину

Пет спасилачких тимова у Тутину претражује корито реке и трага за дететом које је упало у воду, изјавио је раније вечерас министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Једно дете у ромском насељу је нестало, старости две године, и већ је наших пет спасилачких тимова на самој реци и претражују корито, навео је Гашић који са министром одбране Милошем Вучевићем обилази Тутин и Нови Пазар.

Додао је да о несрећи не може ништа више да каже док не оду на лице места.

Гашић је навео да је, када је реч о поплавама, тежа ситуација у Тутину него у Новом Пазару.

Имали смо извлачење једног аутомобила са двоје људи и чишћење подрума, додао је Гашић и навео да се река повукла и да у овом тренутку имају циљ да помогну граданима Тутина да извуку воду из подрума.

У Новом Пазару је, како је додао, ситуација под контролом.

Али долазимо до проблема који су нам годинама уназад присутни, поготову у последње време када се и клима битно променила како у земљи, тако и у целом свету, а то је да не водимо рачуна о рекама, да су нам оне постала најлакша места за бацање смећа и онда долази до запушења, навео је Гашић.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести