Дамјану Шобићу одређен притвор

БЕОГРАД: Први основни суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана једном од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" Дамјану Шобићу (38) осумњиченом за недозвољено држање оружја.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Притвор му је одређен на предлог тужилаштва због оапсности да ће у кратком року поновити кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Шобић је претходно избегао саслушање у Првом основном јавном тужилаштву наводећи да се не осећа добро и да није у стању да изнесе своју одбрану, па је његово саслушање одложено.

Он је више пута осуђиван, а већ два пута због истог кривичног дела за које је и сада осумњичен, речено је Танјугу у том тужилаштву.

То је недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Шобић ће бити саслушан у даљем току поступка.

Он је јуче ухапшен пошто је полиција у стану који користи у београдској општини Палилула пронашла пиштољ и 13 комада муниције.

Медији су пренели и да му је полиција уз помоћ Паркинг сервиса, извезла из гараже неколико аутомобила ради провера.

Шобић је и у јулу 2017. године осуђен на годину и по дана затвора због недозвољеног држања и ношења пиштоља, на основу споразума о признању кривице који је заључио са Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Тада му је 19. јуна 2017. године у Венизелосовој улици у рутинској контроли Интервнентне јединице МУП-а пронађен пиштољ “глок” и 12 метака.

Привођен је и раније због учешћа у навијачким нередима.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести