Шверцовао марихуану у возу Бар-Београд

ПОДГОРИЦА: Црногорска полиција и царина у возу на релацији Бар-Београд пронашли су и одузели око 1,1 килограма марихуане и том приликом лишили слободе А.К. (21) из Подгорице.
marihuana, tanjug ilustracija
Фото: Танјуг, илустрација

Како се наводи у саопштењу МУП-а и Управе царине, полицијски и царински службеници из Бијелог Поља дрогу су открили на граничном прелазу Жељезничка станица на изласку из Црне Горе 31. децембра.

У једном вагону испод умиваоника пронађена је кеса у којој су се налазила два већа пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана укупне тежине 1.171,2 грама. 

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је А.К. имао намеру да опојну догу прокријумчари преко границе и да је стави у даљи промет на подручју Београда, наводи се у саопштењу.

О догађају је обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се А.К. лиши слободе и да се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично ђело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. 

EUR/RSD 118.3347
Најновије вести