Ухапшен Слободан Кашћелан, наводни вођа кавачког клана

КОТОР: Слободан Кашћелан, који је у полицијској евиденцији означен као вођа тзв. кавачког криминалног клана, ухапшен је у Котору, преносе данас подгорички медији.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Управа полиције није потврдила ово хапшење.

Позивајући се на своја сазнања, Вијести пишу да је Кашћелан ухапшен синоћ због сумње да је организовао криминалну групу, која је починила и планирала више тешких кривичних дела, за које је запрећена казна и до 40 година затвора,

Ухапшене су, додаје се, још најмање четири особе, од којих је један приведен у Пљевљима.

Кашћелан је наводно један од вођа кавачког криминалног клана као и Родоје Звицер.

Кашћелан се иначе, са слободе брани од оптужби да је извршио кривично дело - зеленашење.

Таква одлука донета је крајем 2019. године, након што је суд прихватио јемство у износу нешто више од 500.000 евра у против вредности некретнина.

Кашћелан је оптужен за зеленаштво извршено на организован начин, иако му Специјално државно тужилаштво на терет стављало и тежа кривична дела.

Кашћелан је крајем јуна 2016. године био рањен у Новом Саду, а недаво је, како је раније саопштено, полиција спречила његово убиство.

Његова ликвидација је наводно планирана за 22. јануар, када је блиндираним аутомобилом долазио на суђење у Виши суд у Подгорици.

Кашћелан је тог дана требало да буде нападнут на једном од семафора у Подгорици док се налазио у аутомобилу - план криминалне групе био је да активирају импровизовану експлозивну направу, коју би поставили тако што би мотоциклом пришли његовом возилу и магнетом је прикачили.

Тада је саопштено да је полиција спречила убиство Кашћелана током покушаја извршења тог кривичног дела.

EUR/RSD 117.5736
Најновије вести