Ухапшено петоро комуналних милицајаца Београда

БЕОГРАД: Петоро припадника Комуналне милиције града Београда ухапшено је јутрос због злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем, изјавили су Танјугу представници Комуналне милиције.
Policija Foto pixabay.com
Фото: pixabay.com

Начелник Комуналне милиције Иван Дивац је рекао је да је на иницијативу Сектора унутрашње контроле те милиције, пре пар месеци покренута сарадња са Сектором унутрашње контроле и Одељењем за борбу против корупције Министарства унутрашњих послова.

Опредељење у раду Комуналне милиције је да будемо на услузи грађанима и да, када постоје проблеми у нашим редовима, не бежимо од тога да их решавамо, рекао је Дивац.

Истакао је да 99 одсто комуналних милицајаца поштено и честито обавља свој посао што се, додаје, посебно види током пандемије корона вируса.

Јутрос сам поражен зато што знам да у нашим редовима постоје неки који злоупотребљавају сврху Комуналне милиције и труд и рад свих нас како би овоме граду било боље, рекао је Дивац и захвалио Министарству унутрашњих послова на помоћи коју пружа Комуналној милицији.

Руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције Ранко Шекуларац казао је да су њихова оперативна сазнања првобитно показала да се дешавају неке недозвољене радње, првенствено трговина утицајем, односно злоупотреба службеног положаја од стране комуналних милицајаца.

То је изискивало додатно ангажовање Сектора унутрашње контроле. Ми смо иницирали комуникацију и оперативне радње од стране Одељења за борбу против корупције, које нам је у овој ситуацији било једно од највећих партнера што је допринело сузбијању те врсте негативне појаве у Комуналној милицији, рекао је Шекуларац.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести