Ухапшени због малверзација у Дуванској индустрији "Чока"

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су четири особе због сумње да су малверзацијама противправно присвојиле 60.268.100 динара, на штету А. Д. Дуванска индустрија „Чока“.
Lisice/jutjub
Фото: Tanjug

Ухапшени су П. С. (1945), одговорно лице Дуванске индустрије „Чока“, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба положаја
одговорног лица и прање новца, као и Н. С. (1960), запослен у том акционарском друштву, В. М. (1968), одговорно лице тог друштва, и Н. С. (1970), одговорно лице д. о. о. „Бас компјутерс“ и „Секјурити“, који се терете за прање новца у саизвршилаштву.

Кривичном пријавом биће обухваћене још две особе осумњичене за кривично дело прање новца у саизвршилаштву. Сумња се да је П. С. закључио више лажних уговора о позајмицама, датим авансима за финансирање производње дувана и набавку опреме на основу којих је себи и осталим осумњиченима исплатио укупно 60.268.100 динара. Они се терете да су потом новац пребацивали на приватни текући рачун П. С., којим је он, како се сумња, куповао акције Дуванске индустрије „Чока“.

На тај начин осумњичени су присвојили 60.268.100 динара, оштетивши Дуванску индустрију „Чока“ за исти износ. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести