Државна јуниорска математичка олимпијада у Јагодини

ЈАГОДИНА: На Факултету педагошких наука у Јагодини, данас се одржава 14. јуниорска српска математичка олимијада, на којој учествује 26 њабољих младих математичара са државног првенства а најбољи ће Србију престављати на Балканској математичкој олимпијади 20. јуна на Кипру.
1
Фото: Tanjug

Реч је о највишем степену такмичења из математике за ученике основних школа и оне који имају до 15,5 година а који ће престављати Србију на јуниорској Блаканској олимпијади, објаснио је за Тањуг професор Америчког математичког факултета у Београду и председник државне комисије за такмичење ученика основних школа из математике Зоран Кладенбург.

"Данас се такмичи 26 ученика седмог и осмог разреда основне школе, то су победници државног такмичења одржаног у Новој Вароши, и надамо се да ћемо и ове године имати врло јаку екипу за Балкнаску олимпјаду и да ћемо оставрити добар успех, можда ћемо бити и прваци Балкана", објаснио је Кладенбург.

  Мађу данашим такмичарима у највећем броју су ученици из Основне школе при Математичкој гимназији у Београду али има ученика из Новог Сада, Ниша, Шапца, из целе Србије, они који су најбољи били на државном такмкчењу, истакао је Кладенбург.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести