Ђедовић:У хаварији у Колубари нема повређених, није угрожено снабдевање струјом

ЛАЗАРЕВАЦ: Рударском басену Колубара ноћас је дошло до хаварије на пољу Е у којој није било повређених, нити већег оштећења на опреми, изјавила је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић након обиласка копа и истакла да неће бити угрожено снабдевање струјом Лазаревца и околних места.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Дошло је до хаварије у РБ Колубара, клизишта које је зауставило рад једног багера, који је значајан за ово источно поље (Е) и хтела сам да се уверим да нема већег оштећења на опреми. Нико није повређен и најважније је да су ту већ људи који санирају ситуацију", рекла је Ђедовићева у изјави достављеној Тан‌југу.

Истакла је да неће бити угрожено снабдевање струјом, као ни топлотном енергијом за становнике Лазаревца и околних места.

"Трафо станица није угрожена, али треба наставити да се нагледа да и она не буде угрожена. Али, она само напаја копове, то јесте не напаја околна места, ни мања, нити већа. Има довољно угља на депонијама за снабдевање топлане која греје Лазаревац", рекла је Ђедовићева.

Каже да је, ипак, брине то што је прозводња угља у Колубари 30 одсто нижа у последње две недеље и да ће због ове хаварије бити још нижа.

"Морамо да радимо на већим количинама депонија угаља, то јест, залихама угља да не би наш енергетски систем и снабдевање  грађана електричном енергијом дошли у питање. Из папира и извештаја се неке ствари не могу видети и зато сам ту вечерас да се уверим да су ствари под контролом - дошло је до хаварије, али није угрожено ни снабдевање струјом околних места, а ни грејање", закључила је Ђедовићева.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести